Ko izda Rusiju biće proklet

0

Mitropolit Amfilohije

Amfilohije je sa promocije knjige "Vratiti se Rusiji" podsetio na reči Svetoga Petra Cetinjskog iz njegovog zaveštanja i premijeru Đukanoviću poručio da treba pažljivo da ih pročita.

 

"’Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene.’ To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsednik Vlade Crne Gore pročita ove reči u trenutku kada po prvi put u istoriji zavodi sankcije Rusiji", rekao je Amfilohije.

 

Amfilohije je ocenio da je Đukanović takvu odluku doneo u ime Vlade, ali ne i u ime Crne Gore i Crnogoraca. "Bilo bi tužno i smešno da nije istinito. Sve smo mogli očekivati u Crnoj Gori, ali to nismo mogli očekivati", rekao je Amfilohije.

 

Kritike na račun crnogorskog premijera, nazivajući ga izdajnikom, izneo je i autor knjige "Vratiti se Rusiji" Leonid Rešetnjikov, koji je, inače, general, doktor istorijskih nauka i nekadašnji pripadnik obaveštajnih službi.

 

"Đukanović je veliki izdajnik istorijskog sećanja našeg naroda. Nikada u istoriji srpski narod, a crnogorski narod je deo srpskog naroda, nije bio protiv Rusije. To je velika izdaja za koju će odgovarati na Strašnom sudu", kazao je Rešetnjikov.

 

Pročitajte još:

Milo Đukanović

* Rusi spremaju osvetu Crnoj Gori?

* Crnogorci odgovorili Rusiji: Radimo u svom interesu

* Ruska packa Đukanoviću

* Smešna strana crnogorskih sankcija Rusiji

* ”Pravo je vreme da Crna Gora uđe u NATO”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here