EPA-EFE/JUSTIN LANE
Alek Boldvin

Holivudski glumac Alek Boldvin, na snimanju filma “Rust”, slučajno je upucao direktorku fotografije Halinu Hačins, koja je preminula od prostrelne rane.

Halina Hačins, čije je pravo ime Galina, imala je 42 godine kada je stradala u nesreći, koja se juče dogodila u improvizovanoj crkvi na filmskom setu.

Njen kolega snimatelj El Šnajder napisao je na Tviteru nakon njene smrti:

“Halina je ubijena tokom snimanja vesterna. Snimateljke su istorijski držane podalje od ovog žanra, a čini se posebno okrutnim da je život jedne od zvezda u usponu, koja je uspela da se probije, okončan na projektu za koji smo se borili”.

Hačins, koja je rođena u Ukrajini 1979. godine, odrastala je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Anđeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji “21st Century Fox DP”, a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa “American Cinematographer”.

“Tako sam tužan zbog gubitka Haline. I toliko besan što se to dogodilo na setu. Bila je sjajan talenat koji je bio apsolutno posvećen umetnosti i filmu”, napisao je glumac Džo Manganijel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here