EPA-EFE/Rodrigo Sura
Mis univerzuma Šinis Palasios

Dvadesettrogodišnja Šinis Palasios ušla je u istoriju kao prva žena iz Nikaragve koja je postala mis univerzuma.

Palasios je poznata nikaragvanska manekenka i takmičarka na izborima lepote koja je pre pobede na takmičenju mis univerzum 2023. predstavljala Nikaragvu kao mis Nikaragve na takmičenju za mis sveta 2021, gde se plasirala u 40 najboljih takmičarki.

Palasios je svoju karijeru modela i takmičarke na izborima lepote započela prilično rano, pa je tako prvi put „ponela krunu“ na mis tinejdž Nikaragve 2016.

Na takmičenju za mis univerzuma izgledala je zapanjujuće u ukrašenoj, srebrnoj haljini koja je zračila lepotom i elegancijom, a u kombinaciji sa haljinom bio je sjajni, plavi ogrtač, u čast njene zemlje Nikaragve koja ima belo-plavu zastavu.

Prilično je aktivna na Instagramu, gdje ima 651.000 pratilaca, a takođe je poznata i na TikToku. Palasios je studirala masovne komunikacije na Srednjoameričkom univerzitetu u Managvi, a takođe je bila i članica univerzitetskog odbojkaškog tima.

U odgovoru na pitanje “Da možeš živeti jednu godinu u koži druge žene, koga bi izabrala i zašto?” Palasios je pokazala svoja feministička uverenja, odabravši Meri Vulstonkraft, jednu od rodonačelnica feminizma.

– Odabrala bih Meri Vulstonkraft jer je otvorila vrata i dala priliku mnogim ženama. Želela bih da se taj jaz premosti kako bi više žena moglo da radi u bilo kom području koje odaberu jer ne postoji područje u kojem žene ne bi mogle da rade – rekla je Palasios.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here