Od utorka Milan Tomić nije više šef struke Crvene zvezde, a na njegovo mesto je kao privremeno rešenje imenovan njegov dosadašnji pomoćnik Andrija Gavrilović.

Srpskoj javnosti Gavrilović nije bio mnogo poznat sve dok nije došao u stručni štab Milana Tomića prošle godine, a zanimljivo je da je upravo u Crvenoj zvezdi je i počeo trenersku karijeru 1986. radeći sa omladincima, među njima i Nebojšom Ilićem, Aleksandrom Trifunovićem, Mirkom Pavlovićem, Rastkom Cvetkovićem, Slobodanom Kaličaninom, a kasnije i Nikolom Jestratijevićem, Srđanom Jovanovićem i Igorom Perovićem.

Gavrilović je sa samo 28 godina otišao u Italiju gde su na njegov trenerski razvoj uticali Bogdan Tanjević i Serđo Skariolo, a prvi posao na Apeninskom poluostrvu bio mu je u Virtusu od 2003. do 2006. gde je sarađivao Albertom Bučijem, Đordanom Konsolinijem i Zaretom Markovskim, da bi na poziv Skariola otišao u Unikahu gde je proveo dve sezone.

Najviše vremena je proveo u Himkiju u koji je stigao 2009. godine, ponovo na poziv Serđa Skariola, aktuelnog svetskog šampiona sa Španijom. Iako je Italijan naredne godine otišao iz Himkija, Gavrilović je još šest godina proveo u klubu iz Podmoskovlja, od čega pet kao kao pomoćnik Rimasu Kurtinaitisu. Od rastanka sa Rusima bio je bez posla sve do poziva iz Crvene zvezde, a sada će uskočiti umesto Tomića, ali ostaje da se vidi da li kao privremeno rešenje ili ostane do kraja sezone.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime