Od utorka Milan Tomić nije više šef struke Crvene zvezde, a na njegovo mesto je kao privremeno rešenje imenovan njegov dosadašnji pomoćnik Andrija Gavrilović.

Srpskoj javnosti Gavrilović nije bio mnogo poznat sve dok nije došao u stručni štab Milana Tomića prošle godine, a zanimljivo je da je upravo u Crvenoj zvezdi je i počeo trenersku karijeru 1986. radeći sa omladincima, među njima i Nebojšom Ilićem, Aleksandrom Trifunovićem, Mirkom Pavlovićem, Rastkom Cvetkovićem, Slobodanom Kaličaninom, a kasnije i Nikolom Jestratijevićem, Srđanom Jovanovićem i Igorom Perovićem.

Gavrilović je sa samo 28 godina otišao u Italiju gde su na njegov trenerski razvoj uticali Bogdan Tanjević i Serđo Skariolo, a prvi posao na Apeninskom poluostrvu bio mu je u Virtusu od 2003. do 2006. gde je sarađivao Albertom Bučijem, Đordanom Konsolinijem i Zaretom Markovskim, da bi na poziv Skariola otišao u Unikahu gde je proveo dve sezone.

Najviše vremena je proveo u Himkiju u koji je stigao 2009. godine, ponovo na poziv Serđa Skariola, aktuelnog svetskog šampiona sa Španijom. Iako je Italijan naredne godine otišao iz Himkija, Gavrilović je još šest godina proveo u klubu iz Podmoskovlja, od čega pet kao kao pomoćnik Rimasu Kurtinaitisu. Od rastanka sa Rusima bio je bez posla sve do poziva iz Crvene zvezde, a sada će uskočiti umesto Tomića, ali ostaje da se vidi da li kao privremeno rešenje ili ostane do kraja sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here