EPA-EFE/FILIP SINGER
Protesti u Berlinu

Nemački parlamentarci će danas istražiti kako su demonstranti, koji su protestovali protiv restriktivnih mera, uspeli da uđu u zgradu Bundestaga.

Stariji poslanici će danas da se sastani da utvrde da li ima istine u pričama da su pripadnici krajnje desnice Alternativa za Nemačku iskoristili svoje identifikacione kartice da puste mali broj demonstranata da prođu pored osiguranja, preneo je Rojters.

Video koji je postavljen na društvenim mrežama pokazuje ženu koja optužuje ministra ekonomije Petera Altmajera da nema nimalo savesti i pritom ga vređa.

Incident se dogodilo kada su hiljade nezadovoljnih Nemaca protestovali ispred zgrade parlamenta protiv izglasavanja zakona koji vladi omogućuje da naredi građanima socijalno distanciranje, traži maske u javnosti i da zatvori prodavnice i ostale objekte, kako se ne bi širio dalje koronavirus.

Berlinska policija je koristila vodene topove i suzavac kako bi rasterala protestante, nakon što su odbili naređenje da stave maske na lice.

Alternativa za Nemačku, koja se protivi zakonu, rekla je da nema nikakve veze sa ulaskom demonstranata u Rajhstag, dodao je Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here