EPA
Dritan Abazović

Potpredsednik aktuelne crnogorske vlade i predsednik GP Ura Dritan Abazović kaže da odlazak Mila Ðukanovića sa čela Demokratske partije socijalista (DPS) nije preduslov za formiranje manjinske vlade, ali bi značajno olakšao komunikaciju i odnose među partijama.

Abazović je, u intervjuu agenciji MINA, rekao da je formiranje manjinske vlade samo jedan način izlaska iz političke krize koji niko ne favorizuje, niti unapried odbacuje.

Na pitanje da li je njegova ranija najava o odlasku Ðukanovića sa čela stranke potkrepljena konkretnim saznanjima, on je odgovorio da stoji iza svojih reči.

– Vreme će pokazati da li su one potkrepljene ili ne. Za sada, sve što je rečeno se desilo – rekao je Abazović.

Stava je da ljudi sa, kako kaže, “virusom devedesetih” polako treba da odlaze u političku penziju, jer izazovi 21. veka nisu kompatibilni sa percepcijom demokratije iz tog perioda.

– Ko tu poruku ne razume, sretno bilo. S druge strane, međunarodna zajednica će imati određene aktivnosti u Crnoj Gori i regionu, i ja se radujem snažnijem vraćanju američke administracije – rekao je Abazović.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je izabrala svoj put, i ne može sa starim političkim obrascima da ide na Zapad.

– Ako nam neko smeta, bolje to sam da ukapira i da se skloni, kao i da ne sabotira put, ako već ne može da pomogne. Govorim u kontekstu svih partija – naveo je, između ostalog, Abazović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here