Ko ne dođe – kajaće se

0

– Nije mala stvar organizovati jubilarno takmičenje manifestacije koja je sinonim za najveću i najorganizovaniju svetkovinu posvećenu očuvanju srpske tradicije i baštine. Velika je to odgovornost, pa se zato i trudimo da ova Smotra zaista bude na nivou onih koji će ostati u sećanju samo po lepom druženju i zabavi za pamćenje.

 

Grad je umiven: Sve je spremno za folklorijadu
 

 

Apelujemo na sva društva da požure sa prijavama jer će sigurno zažaliti što nisu došli – kaže Dragica Panić-Kašanski, direktor Doma kulture Brčko i jedan od organizatora Folklorijade.

Vodič za svaku ekipu

Dragica Panić-Kašanski ističe da je već angažovano oko stotinu volontera koji će 24 časa biti na usluzi folklorašima, pa će svaka ekipa imati svog vodiča i osobu zaduženu za bezbednost.

– U četvrtak smo sa gradonačelnikom Brčkog imali jedan od poslednjih sastanaka Organizacionog odbora na kome smo zapravo praktično rešili kako da ispunimo i najmanju želju svakog od kulturno-umetničkih društava koje ćemo ugostiti. Jer, svi koji nam budu gosti treba da budu svesni da smo sve podredili njihovom uživanju i željama – kaže Kašanski.

Prema njenim rečima do sada je učešće potvrdilo ukupno 28 društava od kojih je najviše onih iz Nemačke, Austrije i Švajcarske.

– Mada je rok za prijave bio do 1. maja morali smo da ga produžimo jer nam je kao narodu, organizacija valjda slabija strana, pa neka od društava nisu ni znala gde i kako mogu da se prijave. Ali, to su sve "dečje bolesti" ovako velike manifestacije, pa ćemo sigurno sačekati još nekoliko dana za sve zainteresovane jer sumnjam da ce neko da propusti ovakvu feštu – dodaje Dragica Kašanski.

Prema njenim rečima, jedna od poslednjih informacija glasi da su u Bijeljini već rezervisani svi smeštajni kapaciteti, ali niko ne treba da strahuje da neće naći smeštaj.

– Smeštaj je poveren jednoj turističkoj organizaciji i na učesnicima je samo da izraze svoje želje. Sve drugo treba da prepuste njima – kaže naša sagovornica.

 

Sajt "Baštinara"

Sve informacije o 15. Evropskoj smotri srpskog folklora se mogu videti u "Vestima" koje su i ove godine, kao dokazani pravi prijatelj ove manifestacije, jedan od glavnih sponzora koji tradicionalno dođeljuje i pehare najbolje plasiranim ekipama. Ali, one praktične informacije o Smotri mogu da se pronađu i na sajtu organizatora njnjnj.bastinar.org.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here