Ćudljivi Francuz, nekadašnji napadač Mančester junajteda, nesvakidašnje za fudbalski svet dočekao Predsedničku nagradu UEFA, koju mu je za njegova dela, uoči žreba za Ligu šampiona u Monaku, uručio Slovenac Aleksandar Čeferin, glavni čovek evropskog fudbala.

Erik Kantona (53) ne bi bio Erik Kantona kad bi priznanje primio sasvim uobičajeno. Izlazak na podijum kongresnog centra “Grimaldi forum” bio je za njega stupanje na pozornicu. Ozbiljnog lica iz njega su potekle reči kralja Lira, Šekspirovog tragičnog junaka. Dvorana ispunjena fudbalskim svetom, asovima današnjice, nemo ga je slušala.

– Za bogove mi smo kao muve za razigrane dečake. Oni nas ubijaju zabave radi. Uskoro nauka ne samo što će zaustaviti starenje ćelija, prekinuće starenje, postaćemo večni. Ubijaće nas samo zločini, nesreće i ratovi. Na žalost, ratovi i zločini biće sve češći. Volim fudbal. Hvala – naizust se obratio rečima upozorenja osobeni Kantona, primajući skromni aplauz za bekstvo iz šablona, jer su se mnogi pitali šta on to govori.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here