Printscreen: Twitter/@AnaIvanovic
Ana Ivanović

Da su sportisti dobro plaćeni, to nije nepoznata činjenica.

I oduvek su sportisti bolje plaćeni nego njihove koleginice. A onda je jedna informacija, može se reći, preplavila javnost. Srpska reprezentativka u odbojci, Tijana Bošković, potpisala je najskuplji ugovor u istoriji ovog sporta. Njen ugovor je potpisan na 2,5 miliona evra po sezoni.

Kada su u pitanju sportistkinje iz Srbije, po pitanju zarade prednjači bivša teniserka Ana Ivanović. Prema “Celebrity net worth” ona je u karijeri zaradila 16 miliona dolara. Njen najveći uspeh je osvajanje Rolan Garosa 2008. i prvo mesto na WTA listi iste godine.

Kao Tijana Bošković, i njena koleginica iz reprezentacije Milena Rašić, koja je igrala na poziciji blokera, smatra se za sportistkinju koja ima pozamašnu svotu novca na računu. Naime, prema “Buzz learn” ona je zaradila oko 1,3 miliona dolara. Sada se odmara pored muža i ćerke, čekajući uskoro novog člana porodice.

Jelena Čanković je 2022. godine potpisala trogodišnji ugovor sa Čelsijem za rekordnu sumu novca. Ona je 2021. godine proglašena za najbolju srpsku fudbalerku, a njeno bogatstvo se procenjuje na najmanje milion dolara.

Evidentno je da je tenis koliko skup sport, isto tako i onaj u kojem se dobro zarađuje od turnira. Olga Danilović, iako je tek napunila 23 godine i godine uspeha je tek očekuju, do sada je, prema sajtu “All famous birthday”, zaradila pet miliona dolara.

Milica Mandić, proslavljena tekvondistkinja je tokom karijere zaradila oko pet miliona dolara prema “All famous birthday”. Podsetimo, jedina je srpska sportistkinja koja je odbranila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Trenutno uživa u porodici, pošto je nedavno dobila dete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here