“Ko vam je dao vakcine i kiseonik, EU ili Beograd?”

Tanjug
1
Youtube/SDA Sandžaka
Šaip Kamberi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zapitao je u Skupštini Srbije narodnog poslanika iz Bujanovca Šaipa Kamberija iz stranke Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka, da li je Albancima na jugu Srbije i na Kosovu vakcine obezbedila EU ili Beograd.

Lončar je kazao da je Kamberi tokom rasprave u skupštini, gde poslanici postavljaju pitanja članovima vlade, više od 20 puta pomenuo EU i zapitao da li je Beograd obezbedio Albancima PCR testove i kiseonik za bolnice ili EU na koju se toliko poziva.

Ministar zdravlja je naveo da su čak na Kosovu počeli da hapse ljude kada im je Beograd dao vakcine.

Lončar dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio vakcinu za zdravstvene radnike na Kosovu, ali da Albanci to nisu hteli da prihvate iz političkih razloga.

Takođe, ministar je zapitao Kamberija koliko se Albanaca sa Kosova dnevno vakciniše u Preševu, dodajući da Srbija nema ništa protiv toga, jer je cilj da se sačuvaju ljudski životi.

– I vi nama pretite sa EU? Ljudi, Srbija je deo Evrope, ne može nas niko da istera iz Evrope, a vi vidite ko ste, šta ste i gde ste. Neka vas neko iz EU usvoji i neka vam da pasoš i da šta hoće i sve je rešeno. Morate da vidite ko kome pomaže i ko kome čini – poručio je Lončar.

1 COMMENT

  1. njih trebalo pozitivno vakvinisati sto ne traze prava u nemackoj i austriji i svajcu i tamo ih ima mnogo ja vama kazem to je kriva drzava po zakonu tako ti je kaoko drzava i zakon kaze ne da se cela srbija mora ravnati kako njima pase ili ako si albanac put pod noge i i albaniju vidi srbi iz bosne i iz krajine su otisli u svoju maticu u srbiju i to sasvim svima normalno niko nije pitao srbina iz knina dali mu se ide za uzice

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here