Tanjug
Hašim Tači

Objava predsednika Hašima Tačija da je primio obaveštenje od kosovske ambasadorke u SAD Vljore Čitaku o priznanju od strane Jamajke, pokvarila je čitav posao, saznaje Koha.

Taj list navodi da je imao uvid u internu komunikaciju sa obaveštenjima o priznavanju Kosova od strane Jamajke u kojima je Čitaku sugerisala vlastima u Prištini da tu informacije ne objavljuju pre dobijanja usmene potvrde.

“Za objavljivanje je najbolje da sačekate verbalnu notu”, rečeno je.

Ali samo nekoliko sati kasnije, kosovski predsednik ignorisao je zahtev i objavio vest na Tviteru, izazivajući reakciju jamajčanskih vlasti.

Kako se saznaje, Srbija je reagovala prema Jamajki, uvidevši situaciju i da postoji mogućnost priznanja, te je uspela da utiče na tamošnje vlasti da zaustave proces.

Tačijevu objavu od juče demantovala je danas ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit koja je rekla u petak ujutro da njena zemlja do ovog trenutka nije priznala Kosovo.

Na Kosovu je bilo mnogo reakcija ubrzo nakon njene objave. Ministar spoljnih poslova Glauk Konjufča rekao je da će se nakon razmatranja situacije preduzeti mere u vezi sa odgovornošću svakog zvaničnika. Nakon Tačijeve objave u četvrtak, svi kosovski lideri pozdravili su priznanje od strane Jamajke.

Tači je odbio da govori o demantiju Jamajke za priznanje Kosova.

1 COMMENT

  1. Eto kako izgleda kada se bivsi borci teroristicke tkz.OVK (koje je tako kvalifikovali Americki zvanicnici) ,u saradnji sa sadasnjim separatistima pokusavaju igrati drzave. Ovako mali Perica zamislja drzavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here