Pexels
Ilustracija

Decembar je uveliko tu, a sa njim i niske temperatutre. Konačno imamo priliku da izvučemo naše mekane vunene džempere i čizme do kolena, stvari koje su previše tople da bismo ih nosili u bilo koje drugo doba godine, a mogu da izgledaju tako zanimljivo. Međutim, koja je odeća prava za ovo doba godine?

Najbolje tkanine za zimu su i izolacione i tople, ali dovoljno prozračne da ne zadržavaju vlagu vašeg tela. Nošenje vunenog tvida ili flanela osiguraće da ostanete suvi i prepečeni jer su tkanine na bazi vune odlični izolatori, one zadržavaju vazduh koji upravlja toplotom.

Merino vuna i kašmir dominiraju jer njihova fina, meka vlakna omogućavaju odličnu ravnotežu između topline i prozračnosti. Takođe se prirodno brzo suše, i što je najvažnije, ne izazivaju svrab.

Koje tkanine bi trebalo da izbegavamo kada temperature padnu?

Mnogima omiljeni pamuk, zapravo je jedan od najgorih za nošenje zimi. Iako je pamuk prirodno vlakno, ono upija vlagu i ne drži dobro toplotu. Pošto ponekad nećete moći da se odreknete pamuka u potpunosti, predlaže se da obučete nešto ispod njega.

Sintetičke tkanine poput poliestera i akrila takođe treba izbegavati zimi. Ne dišu, zadržavaju toplotu i podstiču znojenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here