pixabay.com

Većina muškaraca veruje da se sve ispod pet minuta klasifikuje kao prerana ejakulacija, ali sasvim normalno vreme polnog odnosa pre ejakulacije je između tri i pet minuta, kaže seksolog Trejsi Koks.

Žene su najčešće opterećene ovim situacijama:

Šta ako dobijem polno prenosivu bolest ili zatrudnim?

Iako je to najveći strah kod oba pola, žene više brinu o sigurnom seksu – i to s dobrim razlogom. Kod žena je veća verovatnoća da će se zaraziti nekom polno prenosivom bolešću i sa razlogom su žene ovde više uplašene nego muškarci. Nije loše da oba partnera naprave test na polno prenosive bolesti – postoje setovi za testiranje kod kuće ukoliko vam je tako udobnije nego da posetite ljekara.

Šta ako mu se moje telo ne sviđa?

Britansko istraživanje Jugov iz 2019. godine pokazalo je da se jedna od pet odraslih osoba oseća neugodno u svom telu. Žene posebno imaju osećaj da moraju da se prilagode društvenom idealu “savršenog” tela koji je većini njih zapravo nedostižan. “Zatvorite oči ukoliko se tokom vođenja ljubavi stalno usredsređujete na “nesavršene” delove tela i usmerite pažnju na ono što osećate, ne na ono što vidite. Budite aktivni u krevetu, jer je tako manja verovatnoća da će vas ometati negativne misli”, savetuje Trejsi.

Šta ako me osude?

Dok se muškarci brinu da će biti “loši” u krevetu, žene su zabrinute oko toga da li će biti “previše dobre” ili previše iskusne ili možda previše uzbuđene pa će partner misliti o njima svašta: “Iako je situacija bolja nego što je bila u prošlosti, još uvek ima dosta žena koje društvo osuđuje prema broju muškaraca sa kojima su spavali. Nije li čudo da zato ponekad obuzdavaju entuzijazam, sve iz straha da ih neće smatrati ‘lakim ženama’, kaže Trejsi.

Muškarce muče najčešće ovi strahovi:

Šta ako ne mogu da postignem ili održim erekciju?

“Svi muškarci se u nekom trenutku života bore sa anksioznošću, ona je u porastu. Sve više njih u dvadesetim i tridesetim godinama paniči pri pomisli da neće moći da postignu ili održe erekciju, pa će razočarati partnerku. Oko 50 odsto muškaraca u tridesetim godinama priznalo je tokom jedne studije (na 2.000 muškaraca) da su imali problema sa tim”, kaže stručnjak.

Šta ako ne doživi orgazam?

Realnost je da muškarci često očekuju da dožive orgazam samo kroz seksualni odnos bez ikakve dodatne stimulacije klitorisa – to se ne dešava u 75 odsto slučajeva.

“Samo 25 procenata žena doživi orgazam samo kroz penetraciju. Ova činjenica je do sada trebalo da bude urezana u naš mozak, jer to znamo otprilike 2.000 godina – nalazi se u Kama Sutri, ali iz nekog razloga i muškarci i žene to ignorišu”, kaže seksolog.

Šta ako penis nije dovoljno velik?

Da, ova zabrinutost muči mnoge muškarce. Jedno istraživanje sprovedeno na 50.000 njih pokazalo je da 45 posto momaka želi veći penis. Takođe se pokazalo da su muškarci prosečne veličine genitalija više zabrinuti zbog veličine od onih koji imaju manji penis od proseka.

Ista studija pokazala je da je 85 posto žena zadovoljno veličinom “te stvari” kod partnera, dok je 55 posto muškaraca nezadovoljno onim što nose u gaćama. “Što se tiče seksa, veličina penisa je uglavnom na dnu većine žena. Bitne su seksualne veštine, pažljivost, traženje povratne informacije, radost davanja i primanja, dobar odnos čak i izvan kreveta itd. Sve ovo će vam doneti više bodova od velikog penisa”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here