Foto: EPA/Alejandro Garcia
Igor Kokoškov KK Fenerbahče

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov prokomentarisao je žreb grupa za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju 2021. godine.

– Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na Olimpijskim igrama napravimo što bolji rezultat, ali pre toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir – izajvio je Kokoškov.

Košarkaši Srbije, ukoliko se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju, igraće u grupi B sa Australijom, Nigerijom i pobednikom kvalfikacionog predolimpijskog turnira u Splitu, odlučeno je žrebom u sedištu FIBA u švajcarskom Mijeu.

– Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na OI napravimo što bolji rezultat – rekao je Kokoškov za sajt KSS.

Srbija će plasman na Olimpijske igre tražiti na kvalifikacionom turniru u Beogradu, od 29. juna do 4. jula, gde su smešteni u grupi A sa Dominikanom i Novim Zelandom, a u grupi B su Portoriko, Italija i Senegal.

– Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak – zaključio je Kokoškov.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime