Foto: EPA/Alejandro Garcia
Igor Kokoškov KK Fenerbahče

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je posle pobede nad Švajcarskom u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da je to bio važan trijumf za Orlove.

Srbija je i pre tog meč trijumfom protiv Gruzije osigurala mesto na šampionatu Starog kontinenta, a pobeda protiv Švajcarske bila je praktično revanš za poraz u prethodnom prozoru.

Srpski tim slavio je 88:81.

– Zadovoljni napuštamo Tbilisi posle dve pobede iz dve utakmice protiv timova od kojih smo u prethodnim mečevima izgubili. I Švajcarska i Gruzija sva takmičenja igraju u punom sastavu, dugo godina su zajedno, uigrani su i dobro organizovani, pa moramo reći da su u tom segmentu dosta ispred nas jer smo mi u ovom ‘prozoru’ imali dosta novih lica u timu. Posle informacije da smo pobedom protiv Gruzije ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo, malo smo u današnji meč ušli emotivno ispražnjeni. Nismo pristupili neozbiljno, već je jednostavno ta ispražnjenost ostavila određeni trag – rekao je Kokoškov i dodao:

– Današnja pobeda je važna i pored toga što utakmica nije bila ni lepa ni dopadljiva za gledanje, cilj je ostvaren. Naš broj izgubljenih lopti govori o tome da napad nije bio tečan, sa druge strane nismo ih dobro ni branili. Imali smo problema i sa njihovom zonom, koju nismo uspeli da razbijemo šutem za tri poena.

I pored grešaka koje je naveo bivši selektor Slovenije istakao je da njegov tim ima potencijal.

– Ipak, ovu utakmicu je dobio karakter igrača, koji nisu odustajali od pobede i koji su pokazali voljni momenat da sve urade kako bi se vratili u meč, došli do pobede i tako na najbolji mogući način završili ove kvalifikacije. Idemo dalje, ostvarili smo cilj i sada se okrećemo narednim takmičenjima. Želeo bih da se zahvalim igračima na dolasku s obzirom na to da su okolnosti veoma nezgodne i komplikovane i činjenicu da smo ponovo bili u balonu. Hvala im na tome što su na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju.

Srbija završava kvalifikacionu Grupu E sa skorom 4-2 na prvom mestu tabele, dok je Švajcarska u pet mečeva zabeležila samo jednu pobedu, onu protiv „Orlova“ 28. novembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here