Kolaković: Nismo favoriti, ali idemo da se borimo

0

 Selektor reprezentacije Srbje Igor Kolaković
 

"Odlazimo na šampionat sa velikom ambicijom. Znamo da ne spadamo u krug favorita za medalju i niko nas ne svrstava u red pretendenata za najviši plasman, ali imamo veliku želju da baš kao i na prošlom Evropskom prvenstvu, kada nas niko nije uvažavao, probamo da se borimo za medalju. Ne zavisi samo od nas koliko ćemo biti uspešni, ali znam da će momci dati sve od sebe i da će se vratiti kako treba", rekao je Kolaković.

 

Spisak Srbije za SP

 

Tehničari: Nikola Jovović i Vlado Petković.

Korektori: Saša Starović i Aleksandar Atanasijević.

Primači: Uroš Kovačević, Nikola Kovačević, Miloš Nikić,
Nemanja Petrić i Marko Ivović.

Srednji blokeri: Marko Podraščanin, Dragan Stanković i Srećko Lisinac.

Libera: Nikola Rosić i Neven Majstorović.

Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, koje se se održava od 30. avgusta do 21. septembra, takmičiti u Grupi A sa reprezentacijama domaćina, Argentine, Australije, Kameruna i Venecuele.

"Očekujem veliku borbu na prvenstvu, ako prođemo u završnicu imaćemo 13 mečeva, što je znatno više nego na prošlom prvenstvu. Ovo je jedno od najtežih takmičenja, čak je teže i od Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara. Jedino Svetska liga ima nehumanije uslove za igrače", rekao je Kolaković.

 

Srednji bloker Marko Podraščanin je rekao da je cilj ekipe na SP plasman u polufinale.

"Želje tima su velike. Mislim da ćemo mnogo teže uspeti da dođemo do borbe za medalje, pre svega zbog sistema takmičenja. Polufinale nam je svima cilj. Znatno teže će biti nego pre četiri godine, ali svi iz naše ekipe imaju dobre sezone iza sebe i mislim da imamo dobru ekipu, znatno dužu klupu nego pre", rekao je Podraščanin.

 

Reprezentacija Srbije će u subotu od 20.15 na fudbalskom stadionu u Varšavi protiv Poljske otvoriti Svetsko prvenstvo.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here