Kolaković odabrao igrače za Svetsku ligu

0

Na spisku nema Ivana Miljkovića i Nikole Grbića, pa će u 21. izdanju takmičenja u grupi B igrati osvežena selekcija "orlova".

 

Srbija je u grupi sa Italijom, Francuskom i Kinom.

 

Prvog vikenda Srbija 4. juna u 20.15 sati dočekuje Kinu u Nišu, odnosno 6. juna u istom terminu u Beogradu. Drugog vikenda naši odbojkaši gostuju Francuskoj, 10. juna od 20 sati u Grenoblu i 12. juna (20 časova) u Lionu.

Potom naš nacionalni tim igra sa Italijom – 18. juna od 20 sati u Montekatini, a 20. juna od 20.30 časova u Firenci. Četvrtog vikenda Srbija igra sa Kinom u gostima – 26. i 27. juna od deset sati po našem vrenenu u Luohi.

Tokom petog vikenda Srbija dočekuje Francusku 2. jula od 17 sati u Novom Sadu i 4. jula od 20.15 u Beogradu, dok šestog takmičarskog vikenda u goste našem timu dolazi Italija, a utakmice se igraju 7. i 8. jula od 17, odnosno 20.15 sati u Beogradu.

 

Kolakovićev spisak za SL izgleda ovako:

Tehničari: Vlado Petković (Seul), Mihajlo Mitić (Crvena zvezda), Luka Čubrilo (Vojvodina), Nikola Jovović (Vojvodina);
Korektori: Saša Starović (Ural), Tomislav Dokić (Crvena zvezda), Aleksandar Atanasijević (Partizan);
Libera: Marko Samardžić (Aris), Nikola Rosić (Fridrihshafen);
Blokeri: Dragan Stanković (Lube Maćerata), Marko Podraščanin (Lube Maćerata), Borislav Petrović (Vojvodina), Mirko Radević (Zahra), Vladimir Čedić (Radnički), Milan Rašić (Crvena zvezda);
Primači: Bojan Janić (Jaroslavič), Miloš Nikić (Andreoli), Nikola Kovačević (Aris), Miloš Terzić (Crvena zvezda), Miloš Vemić (Vojvodina), Marko Ivović (Vojvodina), Uroš Kovačević (Ribnica).

 

Na finalni turnir će se plasirati pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.

Finalni turnir Svetske lige igraće se od 21. do 25. jula u argentinskom gradu Kordobi.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here