MN PRESS/Nebojša Paraušić

Srpski reprezentativac u bacanju kugle Asmir Kolašinac rekao je da je predstojeće Svetsko atletsko prvenstvo u Štark areni dokaz koliko se Srbija pošstuje u svetu.

Beograd će od 18. do 20. marta biti domaćin svetskog dvoranskog šampionata.

– Ovo Svetsko prvenstvo je potvrda koliko nas u svetu sada poštuju. To smo zaslužili zajedno Srpski stletski savez i mi atletičari. Ono što će se desiti od 18. do 20. marta biće jedna svojevrsna atletska bajka i siguran sam da će svako dete poželeti da jednog dana ponosno ponese dres i grb naše zemlje i bude deo jednog takvog događaja koji će se dugo pamtiti. Takmičiti se pred domaćom publikom na svetskoj atletskoj sceni je najveća moguća čast. Snovi se zaista ostvaruju – rekao je Kolašinac za sajt saveza.

Među 15 takmičara koji će predstavljati Srbiju biće i Kolašinac.

– Na Beogradskom mitingu sam izjednačio svoj lični rekord u dvorani, a to je 21.06 m. S obzirom na celu seriju na takmičenju jasno je da sam spremniji i za više što mi daje veliko samopouzdanje pred Svetsko prvenstvo. Pokušaću da se izolujem od svega, da pre svega probam da pobedim sebe i da uz pomoć naše publike ostvarim lični rekord, a za šta će to biti dovoljno videćemo 19. marta – rekao je Kolašinac.

Iskusni bacač kugle rekao je da cele zime bio posvećen pripremama za SP.

– Normu sam imao od prošle godine tako da sam pik forme mogao na miru da pripremam za 19. mart. Iz takmičenja u takmičenje bio sam sve bolji i spremniji. Pazio sam da ni u čemu ne preteram jer imam loše iskustvo i mislim da je sve odrađeno baš onako kako sam poželeo – zaključio je Kolašinac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here