Želja mi je da naredne dve sezone dočekam potpuno spreman i dobrim rezultatom na Svetskom dvoranstvu prvenstvu u Beogradu 2022. godine završim karijeru, kaže najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac.

Kolašinac je ovu godinu praktično „izgubio“ zbog korona virusa, trenutno nije u formi i zato neće ni učestvovati na sutrašnjem mitingu na Trgu republike u Beogradu.

– Nakon korone sam imao poteškoća da uđem u ritam, posle jakog treninga dva dana se odmaram i u takvim uslovima ne možete podići formu, imao sam samo mesec dana treninga i možda je bolje da ne učestvujem jer ovi momci sutra bacaju dva-tri metra više od mene. Da usmerimo pažnju na njih, sjajni su, posebno je Krauzer u formi i zaista mislim da je moguće da padne svetski rekord – rekao je Kolašinac Tanjugu.

Kako ističe, i pre nego što je imao koronu, sa trenerom je odlučio da je najbitnije da se odmori i spremi za naredne dve sezone.

– Slede Olimpijske igre i Svetsko i Evropsko u dvorani, zgusnut raspored i potrebno je da budem potpuno zdrav, da sve ispratim. Kruna je Svetsko prvenstvo u Beogradu i ako bude sve kako treba i Bože zdravlja budem u finalu, možda se oprostim, da tako završim karijeru.

Na konstataciju da isti plan ima Ivana Španović, Kolašinac, uz osmeh, kaže da se nisu dogovarali.

– Nije više problem u nekoj fizičkoj snazi i pripremi, već u mentalnoj , bitno je da budete i motivisani, mislim da mi na neki način motiv počinje da pada i ne želim da dozvolim da me ljudi pamte kako bacam 18-19 metara. Želim da se oprostim mestom u finalu, dobrim rezultatom – ističe Kolašinac.

Na kraju se još jednom osvrnuo na probleme sa korona virusom i sve što se dešavalo u njegovoj Sjenici.

– U mojoj porodici ja sam još najlakše prošao, roditelji su bili u bolnici 15 dana, brat 20. Sve to ostavilo je dubok trag, razgovarao sam sa lekarima, pulmolozima, kažu da je potrebno najmanje šest meseci da se čovek oporavi – ističe evropski dvoranski šampion iz Praga 2015. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime