Z. Vicelarević
Sandra (u sredini) sa svojim modelima

U Kasa de Rose na Oprnplacu u Frankfurtu priređena je modna revija brenda Mymar, modne kreatorke Sandre Mihajlović iz Langenselbolda.

Nakon prošlogodišnje uspešne modne revije održane u Štutgartu, ljubitelji mode prisustvovali su premijeri u Frankfurtu na kojoj su videli kolekciju predviđenu za uspešne i ambiciozne žene. Modeli koje su nosile prelepe manekenke spadaju u modu koju ćemo ubrzo videti na uspešnim poslovnim ženama u večernjim satima na svečanim prijemima, za razliku od modela koje nam često pokažu samo na modnim revijama.

Publika oduševljena kreacijama

– Modna kuća Mymar je premijerno predstavila publici u Frankfurtu svečanu večernju kolekciju za poslovno i emotivno jake žene koje idu kroz život, ne boje se rizika i znaju da ponovo ustanu, budu još jače i koje se usuđuju nešto jedinstveno da nose na sebi. Kompletnu kolekciju sam lično dizajnirala – kaže nam Sandra Mihajlović i nastavlja:

– Frankfurt je grad gde je sve za mene počelo i veoma sam ponosna da sam ovu kolekciju upravo u ovom gradu predstavila. Prezadovoljna sam što se odazvalo ovoliko publike, pre svega uspešnih žena, koje su fantastično prihvatile moje modele. Modna kolekcija koja je predstavljena je moja ljubav, energija koju nosim iz detinjstva i san koji sam oduvek sanjala da ostvarim. Sve ovo ne bih mogla da uradim bez podrške i pomoći moga supruga Save. Pored svih obaveza koje imamo, uspeli smo da priredimo ovu modnu reviju i zahvalna sam devojkama, našim manekenkama koje su predstavile kolekciju Mymar.

Među uspešnim ženama koje su pažljivo pratile svaki izlazak manekenki na modnu pistu bile su i Jasna Bek i Tamara Stević Kornić iz Bad Homburga.

– Oduševljena sam svim modelima koje sam videla. Modeli su od prirodnih materijala i lepih boji i videla sam nekoliko kreacija koje bih mogla da zamislim na sebi. Manekenke su prelepe, atmosfera divna, odličan izbor ambijenta i jedno veoma uspešno modno veče – kaže nam Tamara Stević Kornić.

Tamara Stević Kornić i Jasna Bek

– Haljine i kompleti su fantastični. Divno je što je Sandra ispunila svoju želju i svoj san. Dokazala je da ono o čemu maštamo i ono što želimo je zapravo moguće ispuniti i da je potrebno samo istrajnosti i upornosti. Želim joj puno uspeha u daljoj karijeri – kazala nam Jasna Bek.

Pripreme za izbor Mis sveta

A tamo gde su lepe devojke i žene su i Andrijana Mirić Špiceberger, organizatorka Mis sveta za Srbiju i glumac Miki Juković.

– Modna revija je za svaku pohvalu. Pogodili su momenat, dizajn i kolekciju za uspešne poslovne žene upravo u Frankfurtu, koji važi za svetski poslovni centar. Svi modeli su prilagođeni upravo ženama koje znaju šta žele u životu i kako to da sprovedu. Sandra i njeni asistenti su modnu reviju uradili na visokom profesionalnom nivou. Trenutno smo u pripremi za izbor Mis sveta i biramo najlepšu devojku Srbije. Modne revije, kao što je ova fantastična revija večeras, su mesto gde su prisutne najlepše devojke i gde možda upravo ovde sretnemo najlepšu devojku. Među manekenkama ima i devojaka koje bi mogle da ispune naše stroge kriterijume za takmičenje za Mis sveta – kazala je Andrijana.

U potrazi za Mis sveta, Andrijana Špicenberger i Dženita Salibašić

Važno je ispratiti trend

Glumac Miki Juković trenutno igra ulogu Don Đovanija u istoimenoj predstavi u frankfurtskom teatru gde je upravo uskočio umesto glavnog aktera. Na modnu reviju je došao između dve probe gde je vežbao mačevanje.

Miki Juković u društvu manekenki

– Sa strane umetnika gledano, modeli su veoma dobro urađeni. Boje su primetne, ali ne previše upadljive. Ima nešto erotike, ali i ozbiljnosti što ih čini veoma privlačnim. Manekenke su prelepe i iznele su zamisao kreatorke Sandre najbolje što su mogle. Oseća se pozitivna energija i atmosfera kod publike. Za nas muškarce je bitno da povremeno dođemo na ovakve modne revije kako bismo ostali u trendu i ispratili sve što prave moderne i uspešne žene nose na sebi.

Sinonim za jačinu

Jedna od manekenki je i Dženita Salibašić iz Tuzle, a sada iz Ašafenburga.

– Mdžmar je sinonim za jačinu, za snagu, ali isto tako i za eleganciju i ljubav, što je jako povezano sa Mdžmar. Svi smo mi ovde iz ljubavi prema Mdžmar, prema dizajnerki i prema energiji koju on sa sobom nosi. Zadovoljna sam kako je modna revija prošla. Sve je bilo onako kako smo svi očekivali. Energija je bila fenomenalna, publika takođe. Dok smo hodale na modnoj pisti čuli smo i komentare iz publike što nas je još više motivisalo. Sve je bilo perfektno – kaže Dženita.

Uspešni poslovni ljudi

Bračni par Sandra i Savo Mihajlović su poreklom iz Brčkog, iz mesta odakle je Vasa Pelagić. Vlasnici su više uspešnih poslovnih firmi, vlastite modne kuće Mdžmar, vlasnici su lanca prodavnica Minibeb i jedini su ovlašćeni uvoznici i predstavnici poznate kolekcije za bebe Ciciban za Nemačku, Švajcarsku i Austriju koje se nalaze u njihovim prodavnicama u ovim zemljama, zatim su vlasnici SM personal menadžmenta i imaju još jednu građevinsku firmu, Humjunik. Čitaoci “Vesti” su imali prilike da ih upoznaju na Ekonomskom forumu koji je održan prošle godine u Štutgartu gde su se predstavili kao uspešni srpski privrednici.

Sandra i Savo Mihajlović