Tanjug
Anke Konrad

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad izjavila je danas da se pretpostavlja, iako najnoviji zvanični podaci još nisu objavljeni, da je u 2023. godini ukupna bilateralna trgovinska razmena između dve države iznosila oko devet milijardi evra.

“To bi značilo duplo veći promet u odnosu na 2018. godinu”, rekla je Konrad na svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer Grup u Staroj Pazovi kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Konrad je kazala da je ta kompanija već deset godina angažovana u Srbiji što je važno za bilateralne odnose dve zemlje, te da je Milbauer poznat po pametnim karticama i pametnim etiketama, a da je štampanje ličnih karata možda i najviši dokaz poverenja u tu kompaniju.

“Ono što je bitno za nas, to je da Milbauer, ne samo prodaje svoje proizvode, već ih takođe ovde proizvodi”, rekla je ambasadorka.

Ocenila je da je ohrabrujuća izgradnja nove fabrike i tehnološkog parka za proizvodnju i istraživanje i razvoj tehnologije za proizvodnju ćelija baterija i ćelija za napajanje, jer obezbeđuje visoko kvalifikovana radna mesta u Staroj Pazovi i stimuliše razvoj novih tehnologija koje su napravljene u Srbiji.

“To pruža inspiraciju za nove privatne kompanije koje će nastati iz toga. Tehnološki park je takođe jako bitna stvar za e-mobilnost, ne samo u Srbiji, već širom sveta i za zelenu tranziciju i transformaciju Srbije. Investicije privatnih kompanija, nacionalnih i internacionalnih su jako bitan dodatak naporima Vlade Srbije koje se već preduzimaju u tom pogledu”, rekla je ona.

Ambasadorka je ponovila da će Nemačka nastaviti da podržava Srbiju u njenim naporima na putu ka EU.

2 COMMENTS

  1. Čujem da se G-Ambasadorka ljuti što izveštavamo šta se radi u Nemačkoj što je istina
    A zaboravila kad je nlihov Ministar odbrane SARPING lagao da Srbi igraju fudbal sa gravama
    Šiptara na igralištu u Prištini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here