EPA-EFE
Nikola Jokić

Srpski centar Nikola Jokić u prethodnom NBA plej-ofu vodio je Denver Nagetse do šampionskog prstena i dokazao da je trenutno bez premca najbolji košarkaš najjače svetske lige. O tome koliko dugo će još igrati u NBA govorio je njegov nekadašnji timski kolega – 31-godišnji bek Ostin Rivers.

Rivers je gostovao u popularnom podkastu koji vodi novinar Bil Simons, pa se nametnulo pitanje – postoji li šansa da će Jokić biti u ligi sa 39 godina i imati marginalnu ulogu?

– Ne, nema šanse – rekao je Rivers, koji je sa Jokićem bio saigrač u sezoni 2021/2022.

– Mislim da će se samo odjaviti u nekom trenutku, kao Beri Senders u NFL. Mislim da će igrati još 5-6 sezona. Ima 28 godina, a mislim da neće igrati više od svoje 34. godine. Možda do 35. Mislim da će tada otići u Srbiju i neće se vraćati u SAD. Jednostavno, ne vidim da igra u NBA kao 39-godišnjak – kazao je sin poznatog trenera Doka Riversa.

– Sećam se kada smo izgubili od Golden Stejta 2022. godine. Dva dana posle tog poraza ja sam uzimao svoje stvari iz ormarića u hali i pitao sam da li je Nikola tu. Rekli su mi da je otišao u Srbiju dan ranije. Mislim da ga nije briga za američki stil života, pop-kulturu, trendove, slavu, relevantnost… Te stvari ga jednostavno istinski ne interesuju. Ima druga interesovanja. Ne verujem da će ostati. Već je postao NBA šampion, MVP, Ol-star… Potpisaće verovatno još jedan “supermaks” ugovor i odlazi – objasnio je Ostin Rivers.

Jokić je u NBA od 2015. godine, a leto ranije su ga Denver Nagetsi draftovali sa 41. pozicije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here