pixabay.com

Kad je u pitanju kupovina automobila, više ne važi stereotip da su žene emotivni kupci koji mogu mnogo toga da zanemare zbog, recimo, privlačne boje karoserije.

Ne samo da se smanjuje broj muškaraca koji biraju manuelne mjenjače, nego ima još zanimljivih zaključaka što se tiče izbora pri kupovini vozila.

U osnovi, razlike se ukratko mogu svesti na sledeće – muškarci su površniji, žene su praktičnije, piše sajt Automobili.hr.

U ovom slučaju, stereotip da su muškarci možda racionalniji, a žene emotivnije nije baš ispravan. Naprotiv.

Zanimljivo je da su muškarci u 20 odsto slučajeva češće nego žene skloniji donošenju odluku o kupovini automobila zbog boje karoserije, a u 40 odsto zbog reputacije same marke.

Žene se, za razliku od njih, u 25 odsto slučajeva više obaziru na potrošnju goriva pri izboru vozila a u 20 odsto više vode računa o troškovim servisa. Tu se ženska pragmatičnost ne završava. Prioritet su im takođe prostor u automobilu i prtljažniku, kao i bezbednost, a ne toliko prestiž i performanse.

Muškarci su tradicionalno više zaokupljeni onim što se nudi ispod haube, a i u 20 odsto više slučajeva uspevaju da dobiju bolju pogodbu kod prodavca.

Postoji takođe i poređenje koliko na kupovinu automobila kod različitih polova utiče stav partnera. Naime, 50 odsto muškaraca je priznalo da je bilo uticaja od strane partnera u njihovoj odluci o kupovini vozila, dok se isto odnosi na 39 odsto žena.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime