pixabay.com
Mobilni (Foto: Ilustracija)

Kroz prste nam svakog meseca samo na telefonu prođe oko šest GB podataka i pedesetak SMS-ova, dok u istom periodu provedemo više od 220 minuta pričajući preko mobilnih uređaja, pokazuju najnoviji podaci RATEL-a.

U drugom kvartalu ove godine građani Srbije prosečno su dnevno razgovarali preko mobilnog 7,4 minuta, slali 1,6 SMS-ova i trošili 199 MB širokopojasnog interneta, navodi se u Pregledu tržišta elektronskih komunikacija koje je objavila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

RATEL je zabeležio da je u ovom periodu došlo do pada broja aktivnih pretplatnika mobilnih telefona od skoro tri posto u odnosu na prethodni kvartal.

To je nastavak trenda pada sa 8,59 miliona u trećem kvartalu 2019. godine na sadašnjih 8,1 milion pretplatnika, a za pad su odgovorni pripejd korisnici čiji broj je u odnosu na treći kvartal prošle godine pao za više od pola miliona.

U drugom kvartalu u Srbiji je 8,1 miliona aktivnih korisnika usluga mobilne mreže ostvarilo oko pet i po milijardi minuta razgovora u domaćem i međunarodnom saobraćaju i poslalo oko 1,2 milijarde SMS poruka, prenosi RTS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here