EPA/Valda Kalnina
Kolinda Grabar Kitarović

Doajen hrvatske politike Josip Manolić (99) izjavio je da će aktuelnu predsednicu Hrvatske novog mandata koštati izbacivanje Titove biste sa Pantovčaka.

Manolić je rekao da Kolinda Grabar-Kitarović ne može da pobedi na predstojećim predsedničkim izborima, zbog toga što je sa Pantovčaka izbacila bistu Tita, nosioca antifašizma.

Manolić tvrdi da je zbog toga polovina Hrvatske odmah u početku protiv nje, uz uverenje da će aktuelnu predsednicu na Pantovčaku zameniti nekadašnji premijer Zoran Milanović.

– Sad ćemo mi objediniti SDP i antifašizam i mislim da ćemo u prvom krugu već dobiti bitku protiv gospođe – rekao je Manolić, koji je svojevremeno zajedno s Franjom Tuđmanom osnivao HDZ.

Manolić je novinarima rekao da će budući predsednik Hrvatske biti izabran u prvom krugu i da će to biti SDP-ov kandidat Zoran Milanović.

– SDP je napravio stratešku platformu da kandiduje jednog čoveka jer se bira jedan predsednik i iza tog svog kandidata stala je čitava stranka. Staće čitav SDP, staće čitav antifašizam i mi možemo u prvom krugu već dobiti pobedu – poručio je Manolić.

4 COMMENTS

  1. Кад лопови од хрватских реторичара почну са коментарима. Па Тито је био највећи фашиста Европе који је створио његову лијепу Хрватску, што Хрвати данас покушавају да забораве.
    https://www.youtube.com/watch?v=XTa4fsQxtIU

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here