Bivša predsednica Hrvatske, a sada član Međunarodnog Olimpijskog komiteta, Kolinda Grabar Kitarović ispričala je u intervjuu za Večernji list, kako se našla u svlačionici fudbalske ekipe Hrvatske na Mundijalu u Rusiji.

Ona je tokom intervjua otkrila i za koji tim u Hrvatskoj, tačnije bivšoj Jugoslaviji je navijala.

– I pre Rusije čestitala sam mnogim sportistima na njihovim pobedama, a ponekad je to zbog mojih programa i žurbe bilo jedino moguće odmah nakon utakmica.

U Rusiji me je još u Nižnjem Novgorodu selektor Dalić pozvao da dođem ako pobedimo, što sam naravno i prihvatila, rekavši da ću doći bez obzira na rezultat.

– Recite mi ko bi to odbio? I kakva bih to predsednica bila da sam se pojavila na stadionu, a da nisam pozdravila igrače? – rekla je Grabar Kitarović.

Na pitanje od kada datira ljubav prema sportu i kako se ona manifestiovala u tim prvim danima, odgovorila je:

– Od ranog detinjstva. Igrala sam fudbal sa dečacima. Košarku, graničara… Trčali smo poljima na Grobniku i planinarili našim “grobničkim Alpama”, penjali se na stabla… Neću nikada zaboraviti kad je profesor iz fizičkog vaspitanja vikao na mene: “Diši, diši!” jer sam u vreme testiranja u osmom razredu 36 muških sklekova napravila doslovce u jednom dahu, a nisam htela disati da ne hiperventiliram, bilo je to gotovo u dvadesetak sekundi.

– Na žalost, u Rijeci su nas u Gimnaziji terali da radimo ženske sklekove. Ta segregacija na časovima fizičkog vaspitanja, nikako mi se ne sviđa.

– Eh, kad bih se mogla danas vratiti u istu formu. Na žalost, zbog povreda karlice, desnog ramena i ruke, sklekove više i ne smem raditi. Dosta me je to bacilo unazad i ograničilo u izboru aktivnosti. Ostala je ta podloga nekadašnje fizičke spremnosti, ali moram puno više da radim da se vratim u formu. Verujem da će sada biti i više vremena i prilike – rekla je Grabar Kitarović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here