EPA/STR
Kolinda Grabar Kitarović

Predsednica Kolinda Grabar Kitrović čestitala je danas građanima Dan pobede i domovinske zahvalnosti, kao i 24 godine od vojno-policijske akcije Oluja, kada je iz Hrvatske, u najvećem egzodusu od Drugog svetskog rata, proterano oko 250.000 krajiških Srba, dok je oko 2.000 njih ubijeno ili nestalo.

Obraćajući se svim građanima u zemlji i dijaspori, Grabar Kitarović je navela da je “pobedom u Oluji Hrvatska dosanjala svoj istorijski san slobode i nezavisnosti i postala punopravna članica međunarodne zajednice”.

Takođe, pozvala je građane da “lijepu domovinu” izgrađuju u zajedništvu, solidarnosti i poštovanju jednih prema drugima, da bi, kako je navela, iz dana u dan bila naprednija i pravednija, “onakva kakvom su je sanjali prethodni naraštaji i kakvom su je želeli hrvatski branitelji”.

“Drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani diljem domovine i sveta, od srca vam čestitam Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!”, napisala je predsednica, preneli su hrvatski mediji.

5 KOMENTARA

  1. Da li mozete zrtvama zabraniti da i oni sanjaju? I da li ste sigurni da se njihov san nece ostvariti. Nista nije vecno. Istina, mnogi su sluzili laznom sistemu; ali vi niste pravili razliku i zato se morate plasiti tudjih snova. Neduzni cesto nemaju milosrdja i bezskrupolozni su.

  2. Сви су снови кратки и брзо се забораве. Биће тако и са НДХ сном кад се Срби пробуде.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime