Đ.Barović
Prima 6.000 posetilaca: Hala Velika kupola

Jubilarna, 25. Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu biće održana 30. i 31. maja 2020. godine u Parizu u hali Velika kupola ( La grand dome) koja može da primi oko 6.000 gledalaca. 

Ovo je najnovija informacija Saveza srpskog folklora Francuske, domaćina najvećeg okupljanja Srba u dijaspori u 2020. godini. Bojan Stefanović, predsednik Saveza i predsedavajući Saveta Evropske smotre kaže za “Vesti” da se hala nalazi u predgrađu Vilebon sur Ivet do koga se lako stiže auto-putem A6.

– Mnogo je važnije da hala ispunjava sve stroge kriterijume koje smo zadali i kada je reč o potrebnom broju svlačionica, ali i bezbednosti, jer imamo neograničeno vreme za druženje, a pritom je obezbeđenje prisutno 24 časa.

La grand dome je sportska dvorana koja se po potrebi pretvara i salu za koncerte, pa prima oko 6. 000 gledalaca.

Ništa manje bitan uslov nije bio i parking prostor, a Stefanović objašnjava da je oko dvorane moguće bezbedno parkirati oko 60 autobusa i 400 automobila.

– Potrudićemo se da sva druženja mladih i gostiju organizujemo unutar i oko hale, ali ko bude želeo da obiđe grad svetlosti” to će moći da uradi prilično lako, jer se automobilom ili autobusom do centra stiže za 30 minuta, a tu je naravno i metro kao odlično prevozno sredstvo.

Jubilarna 25. Evropska smotra održaće se pod pokroviteljstvom Pariske regije (Region Île de France), a “Vesti” su tradicionalno glavni medijski pokrovitelj najveće kulturne manifestacije srpske dijaspore.

Smeštaj od 50 evra

Druga bitna stavka za sve učesnike i goste, a sledeće godine se očekuje rekordna posećenost, jeste smeštaj.

Brine o svakom detalju: Bojan Stefanović

Bojan Stefanović kaže da u okolini hale La grande dome ima dovoljno hotela, a da od broja zvezdica na ulaznim vratima zavisi i cena.

– Ima dovoljno hotela u kojima je smeštaj između 50-55 evra i to po sobi koje su uglavnom dvokrevetne i trokrevetne. Doduše, u cenu nije uračunat doručak, ali je priličan broj lokala u okolini u kojima se može doručkovati ili ručati za pet evra pa naviše – objašnjava Stefanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here