Tanjug

Komandant KFOR, turski general Ozkan Ulutaš tokom susreta sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem istakao da “treba izbegavati jednostrane akcije koje bi mogle da pogoršaju situaciju i da treba održavati odgovarajuću koordinaciju između svih zainteresovanih strana – saopštio je KFOR.

Do sastanka Ulutaša i Kurtija dolazi posle nedavnih akcija kosovske policije koje su dovele do zatvaranja šest filijala Poštanske štedionice na severu Kosova.

Prethodno se komandant KFOR sastao sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani.

„Takođe je ponovio nepokolebljivu posvećenost celog osoblja KFOR da nastavi sa sprovođenjem dugogodišnjeg mandata misije UN da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve ljude koji žive na Kosovu i slobodu kretanja – u bilo kom trenutku i nepristrasno. Ponovio je punu podršku NATO dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU kao jedinom načinu za rešavanje otvorenih pitanja za dobrobit svih zajednica“, navodi se u saopštenju.

Komandant KFOR je, kako se navodi u saopštenju, jasno stavio do znanja da je „uloga KFOR i dalje od suštinskog značaja za regionalnu stabilnost i da misija koju predvodi NATO održava vidljiv i fleksibilan stav na terenu koji omogućava da efikasno odgovori na svaki značajniji razvoj bezbednosti“.

„Kao odgovor na nasilje proteklih godina, napravili smo najveće pojačanje KFOR u poslednjoj deceniji, rasporedivši skoro 1.000 dodatnih vojnika. Učetvorostručili smo prisustvo KFOR na severu Kosova i utrostručili smo broj patrola, uključujući i duž granične linije“, zaključuje se u saopštenju.

Vlada Kosova u saopštenju o sastanku Kurti-Ulataš navodi kaže da se razgovaralo „o saradnji Republike Kosovo i misije NATO-a na Kosovu – KFOR i bezbednosnoj situaciji na Kosovu“.

Na sastanku je ocenjeno da su komunikacija i redovni sastanci u službi što bolje koordinacije bezbednosnih institucija, dok je premijer zahvalio komandantu Ulutašu na dobroj saradnji, na njegovoj i ulozi KFOR i doprinosu bezbednosti i miru.

2 COMMENTS

  1. Jedna od jednostranih odluka Pristina je bila i odluka o nezavisnosti i vi ste to podrzali uz upotrebu najmocnijeg vojnog saveza.Poslije toga sve jednostrane odluke Pristine ste podrzali,a cak za veci broj odluka ste sami donosili,a Pristina je to provodila.

  2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here