Kombank dvorana
Scena iz filma "Mrtav ladan"

Već više od mesec i po dana pod letnjim zvedama na Adi, Beograđani su svoje utočište pronašli u trenutno jedinom i najbezbednijem bioskopu, u kom iz svojih automobila, a uz mirise leta, zvuke i slike nekih davno snimljenih filmskih ostvarenja evociraju uspomene i ovim potpuno novim filmskim doživljajem – kreiraju nove.

Da su svoju oazu zabave u bioskopu na otvorenom pronašle sve generacije govori šarenilo automobila od četvrtka do nedelje, parkiranih i podešenih radio frekvencijom, kako za starije filmove, tako i za ostvarenja novijeg datuma.

Sada već tradiconalno, petak je rezervisan za domaću filmsku produkciju, te će se na repertoaru u petak 07. avgusta u 21 naći čuvena komedija sa elementima drame “Mrtav ladan” reditelja Milorada Milinkovića iz 2002. godine. Kroz neobičan scenario na koji su svojim autentičnim ulogama odgovorili Srđan Todorović, Nenad Jezdić, Nikola Đuričko, Sonja Kolačarić, Tara Manić, gledaoci će doživeti uzbudljivu filmsku avanturu.

Lemi i Kiza su dva brata koji moraju da prebace mrtvog dedu iz Beograda u Vršac, ali pošto su potrošili sav novac, odlučuju da ga transportuju vozom. Oblače dedu i smeštaju ga u kupe, govoreći svima da spava. Kad Lemi i Kiza odu na piće u vagon-restoran, diler droge Limeni strahuje od policije i ubacuje paketić droge u dedin džep. Voz iznenada staje i torba pada pravo na dedinu glavu. Ostali putnici, misleći da ga je to ubilo, frenetično bacaju njegovo telo kroz prozor, govoreći svima da je deda ustao i otišao nekuda. Počinje potraga za dedinim telom, koja neće biti nimalo laka.

Publika će imati priliku da kao i u nedeljama pre toga, i ovog četvrtka 06. avgusta uživa u klasiku, ovoga puta u filmskom hitu italijansko-francuske koprodukcije, jedne od najznačajnihih ličnosti 20. veka – Federika Felinija, koji rediteljski potpisuje film iz 1963. godine – “Osam i po”. Ova čuvena drama je priča o reditelju Gvidu (Marčelo Mastrojani) koji treba da otpočne snimanje filma, ali ima kreativnu blokadu i počinje da preispituje sebe, svoj život i žene koje voli.

U filmu jednu od vodećih uloga tumači i filmska ikona, polu Italijanka – polu Francuskinja rođena u Tunisu – Klaudija Kardinale koju su nazivali i “italijanska Brižit Bardo”. Ona je takođe važila i za simbol zemlje čiji je jezik jedva znala da govori, a ostala je upamćena kao jedinstvena junakinja najznačajnijih evropskih filmova iz 60. i 70. godina 20.veka.

Vikend je rezervisan za filmska ostvarenja novije produkcije, te će se u subotu 08. avgusta na repertoaru naći naučno – fantastična avantura STAR WARS: USPON SKAJVOKERA iz 2019. godine, dok će nedelja 09. avgust biti rezervisana za porodice koje će moći da uživaju u popularnoj diznijevoj avanturi “Frozen 2” (Zaleđeno kraljevstvo), koji je obeležio odrastanje mnogih savremenih generacija.

Podsetimo, bioskop na otvorenom je počeo sa naplatom karata za filmske projekcije, a dani rezervisani za film su četvrtak, petak, subota i nedelja.

Rezervacija karata vrši se preko sajta Kombank Dvorane www.kombankdvorana.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here