Komemoracija povodom smrti novinara Stevana Nikšića

0

 

"Nedostajaće nam na stranicama NIN-a, isto kao što nedostaje članovima porodice", rekla je novinarka NIN-a Radmila Stanković, podsetivši da je njegov poslednji tekst objavljen je u januaru, povodom 75. godišnjice nedeljnika.

 

Nikšić je svojim tekstovima ostavio neizbrisiv trag u našem novinarstvu, a njegova smrt je veliki gibitak za profesiju, istakle su njegove kolege i saradnici.

 

Karijeru u NIN-u Nikšić je započeo 1972. godine kao novinar političke rubrike, urednik rubrike "Svet" i urednik komentator, a dužnost glavnog i odgovornog urednika obavljao je od 1998. do 2002. godine.

 

Tokom novinarske karijere on je bio komentator i kolumnista više jugoslovenskih novina, a kasnije i dopisnik i spoljnopolitički komentator više međunarodnih TV i radio stanica, kao i listova u SAD, Velikoj Britaniji, Portugalu i Grčkoj. Nikšić je učesvovao i u osnivanju novinske agencije Beta, o čemu je govorila direktorka te agencije Ljubica Marković.

 

Stevan Nikšić

Stevan Nikšić je rođen u Sremskoj Mitrovici 1946. godine, gimnaziju i Pravni fakultet je završio u Novom Sadu, magistrirao u Beogradu, a specijalizaciju iz međunarodnog javnog prava završio na Akademiji za međunarodno pravo u Hagu.

 

Objavio je više publicističkih dela, među kojima su "Poslednja poruka", "Oslobođenje štampe" i "Posle Tita", a bio je i izvršni direktor Centra za profesionalizaciju medija.

Nikšić će biti sahranjen sutra, u 14.30 sati, na Novom groblju u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here