PKS

Na poziv Privredne komore Srbije  i  lični poziv predsednika Marka Čadeža kompanije Kappa Star, Nelt, MK group, Moji brendovi, Alko grupa i Milšped obezbedile su novac za nabavku po deset respiratora,  dok je Eliksir Prahovo samo u ovoj akciji donirala 30 miliona dinara. 

Uz to Matijević grupa donirala je  100.000 evra za kupovinu neophodne medicinske opreme. Spisak privrednika koji se uključuju u akciju nabavke respiratora i potrebne opreme za zdravstvo  sve je duži, jer prijave stižu iz sata u sat.

– PKS poziva i druge članice da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju nabavke respiratora i druge medicinske opreme i sada kada je najpotrebnije pokažu solidarnost prema zajednici u kojoj posluju, kako bi se svi zajedno lakše izborili sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom korona virusa. Svaki respirator više u našim bolnicama veliki je doprinos da sačuvamo što više života obolelih građana – izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Kupovina respiratora i medicinske opreme  za bolnice, kaže, velika je pomoć i ogromna podrška i lekarima i medicinskim sestrama koji se maksimalnom požrtvovanošću bore za svoje pacijente.

Predsednik PKS  je izrazio  veliku zahvalnost i svim kompanijama  koje su učestvovale u akciji Privredne komore Srbije i Grada Beograda za obezbeđivanje paketa za  penzionere , kao i svim privrednicima  koji su uplaćivali novac preko računa za druge potrebe i pozvao privredu da i na ovaj  način nastavi da iskazuje svoju solidarnost  na delu.

Za sve dodatne informacije zainteresovanim privrednicima koji žele i mogu da pomognu kontakt je Jelena Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, E mail: jelena.jovanovic@pks.rs, tel. 063 8485 096

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime