Predsedništvo Srbije
Željko Komšić

Predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, izjavio je da je crnogorski predsednik Milo Ðukanović dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, te ocenio da je izjava srpskog člana Predsedništva BiH, Milorada Dodika, s tim u vezi neozbiljna.

Predsedništvo BiH je već na početku mandata uputilo poziv svim predsednicima u regionu, uključujući i poziv predsedniku Ðukanoviću.

Za to je glasao i Milorad Dodik, rekao je Komšić za sarajevsku N1 televiziju i dodao da je srpski član Predsedništva faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost.

“Predsednik Ðukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pisani poziv Predsedništva Bosne i Hercegovine i uvek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu”, naveo je Komšić.

Ukazao je da BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primer dobrosusedskih odnosa u regiji.

Dokaz tome jeste i jedna od juče usvojenih odluka Predsedništva BiH, o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Saveta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provera na zajedničkim graničnim prelazima.

“Uveren sam da će se dobra saradnja između naše dve države koje nemaju otvorenih pitanja nastaviti u budućnosti, uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca poput Dodika”, naveo je Komšić.

Dodik je juče novinarima u Sarajevu rekao da se nije složio sa dolaskom predsednika Crne Gore Mile Ðukanovića Bosni i Hercegovini “imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.”

3 COMMENTS

  1. Pa nek dodje u vas dio muslimanske bosne i hercegovine. A ti si komsicu poturica tako da nek vam dodje.

  2. Dali postoji “merna jedinica” koja moze izmeriti kolicinu mrznje koju ova spodoba ima prema srbima, uopste, bilo gde da zive??

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here