LDP
Željko Komšić

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je na sastanku sa zvaničnikom UN da se danas u Hrvatskoj negira činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima, kao što i bosanski Srbi odbijaju da priznaju genocid u Srebrenici.

Kako je saopšteno iz Komšićevog kabineta u Sarajevu danas, on se tokom dana u Njujorku sastao sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN za sprečavanje genocida Adamom Dengom, prenosi Hina.

„Komšić je istakao apsurdnu činjenicu da se sa začuđujućom upornošću i dan danas u entitetu Republika Srpska institucionalno negira genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici i Podrinju, ali i da se, pre svega u susednoj Hrvatskoj, kroz javno i političko delovanje pojedinaca negira zločin genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu u sklopu kvislinške tvorevine NDH“,navodi se u saopštenju.

On je sugerisao da je potreban specifični pristup za svaki region kada su u pitanju ovakvi zločini, kako se ne bi upalo u zamku površnog i šablonskog pristupa.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime