Tanjug/AP
Željko Komšić

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to državno telo izabran glasovima Bošnjaka, poručio je da se zvanični Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon.

Komšić je za sarajevsko Oslobođenje komentarisao izjavu šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlić-Radmana da CIK BiH ne može da donosi odluke o sprovođenu Izbornog zakona BiH i poručio da će zvanični Zagreb nastaviti aktivnosti na zaustavljanju obespravljivanja Hrvata u BiH.

– Šta god da kažu i učine i Grlić-Radman i Milanović i Plenković i cela Vlada Republike Hrvatske, kao i kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon – kazao je Komšić.

U tome, poručio im je, mogu da traže pa čak i ako dobiju podršku Brisela, Vašingtona Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga, ili bilo koga drugog u svetu, opet se neće pitati ništa kada je reč o BiH.

– To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno delovanje – rekao je Komšić.

Komšić je naveo da sve što više Zagreb pokušava da se meša u unutrašnje stvari BiH i što više pokušavaju da iskoristiti svoj položaj da pojača pritisak na BiH, to će, kaže, “naš odgovor biti sve tvrđi i tvrđi”.

Kao primer je naveo najavu šefa hrvatske države Zorana Milanovića da će ulaganjem veta blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO dok, kako je rekao, BiH ne dobije izmenjeni Izborni zakon.

– Krajnje je vjeme da se i službenom Zagrebu kaže ne i dosta je – naveo je Komšić.

3 COMMENTS

  1. tako je sejfo konjicu bitno je dasi prepostio i klanjo ramazan,dace alah u drugom zivotu da budes hrvat

  2. Koga ti uopste zastupas tvoj narod ili neki drugi. Koliko znam muslimani imaju svog zastupnika , Srbi imaju svog, a koga ti to zastupas a radis sve potiv Hrvatskog naroda. Ko si ti uopste Komsicu: Cifut???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here