Tanjug
Đorđe Balašević

Gradska komunalna inspekcija naredila je uklanjanje pločice sa pešačkog mosta iznad severne saobraćajnice u Tuzli, koju su građani postavili u čast preminulog kantautora Ðorđa Balaševića.

Grupa Tuzlaka, predvođena predsednikom Fondacije “Istina, pravda, pomirenje” Sinanom Alićem, u ponedeljak je pešački most koji spaja Gradski park i kompleks panonskih jezera nazvala po Balaševiću.

Komunalna inspektorka Mediha Šabić je današnjim izlaskom na teren konstatovala činjenično stanje i naredila inicijatoru ideje da ukloni ploču.

Alić je za sarajevski portal Kliks rekao da je neko poslao inspektore na teren i oni su samo uradili svoj deo posla.

– Ja pločicu ukloniti neću. Kada neko bude srušio sve nelegalno izgrađene objekte, tek onda ću legalizovati i ovaj natpis – kazao je Alić.

Kazao je da je Tuzla imenovanjem mosta po Ðorđu Balaševiću želela da pošalje jednu lepu priču, ali da se sada dešava nešto sasvim suprotno.

Za uklanjanje pločice s mosta inspektor je dao rok od 24 sata, ali to se, sasvim je izvesno, neće dogoditi, piše portal.

Đorđe Balašević preminuo je 19. februara od posledica upale pluća, a sahranjen je u nedelju u Novom Sadu. Sahrani velikog umetnika prisustvovali su samo članovi najuže porodice, a od čuvenog kantautora opraštala se Srbija, ali i region. U ponedeljak uveče, u njegovom rodnom Novom Sadu od njega oprostilo nekoliko hiljada ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here