Tanjug
Pojačati kontrolu: Predrag Kon

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je nepovoljna epidemiološka situacija u Beogradu i da nema indikacija da se ona popravlja.

On je za televiziju Prva rekao da je povećan broj ljudi koji dolaze na testiranje u kovid ambulante u Beogradu.

– U Beogradu prosečno se javlja u pet dana 3.325 na dnevnom nivou u kovid ambulante. Od toga 73 odsto dnevno se radi ispitivanje. O PCR testovima u Domovima za zdravlje 3.155 onih koji imaju sumnju na kovid – kazao je on.

Kako je rekao, u 11 predškolskih ustanova je bilo covida 19, u tri privatna dečija vrtića, kod 25 zaposlenih i 14 dece.

Studenti koji čekaju rezultate na covid 19 se vraćaju, to jest ne zadržavaju na bolničkom lečenju.

– Institucije moraju da u potpunosti preuzmu svoj posao. Epidemiolozi moraju da formiraju svoje stavove i postoji nekoherentnost izjava koje se više ne mogu tolerisati. Iz razloga što se epidemiološka situacija u Beogradu još pogoršava, očekujemo poboljšanje krajem nedelje – zaključio je on.

On je pozvao epidemiologe da opreznije daju izjave o koronavirusu.

– Takve mere koje su nekada preduzete, inicijativom predsednika, mora se reći, sada ne može da se čeka. Jer predsednik ima drugih obaveza – rekao je Kon.

– Ovo govorim jer je pred nama velika borba. Priča da će sve ovo proći, što ja želim, ali virus pokazuje da li će u sledećoj nedelji imati efekta. Dolazak jeseni je nešto što je vrlo blizu i za to moramo da se pripremimo – kazao je Kon.

Prema njegovim rečima, sada nema restriktivne mere i vrlo je teško i malo moguće da se takve mere ponovo donose.

7 COMMENTS

  1. Мере успостављене иницијативом председника?! Ово чувам као доказ, требаће у будућем кривичном поступку и против тог и таквог председника, као и против његових подгузних режимских лекара! Да ли је Кон свестан шта је изговорио? Верујем да није, али хвала му на ненамерној искрености!

  2. Gospodine Kon, da ste vi obavili svoj posao dkako treba mi sada ne bi imali ovu situaciju. Da li vam je neko u tome smetao, svakako treba da se ispita. Ali vec sada morate da se povucete jer ne dajete rezultate. Prosto je.

  3. Ljudi, pomozite!!! Treba da putujem iz Francuske u Srbiju sa porodicom za dva dana. Kakvo je stanje i da li je bolje odloziti put za avgust? Da li neko zna kakvo je stanje na granicama? Posebno me brine povratak u Francusku…Molim vas za prijateljski savet???

    • Немојте да ризикујете јер ништа, а посебно животи,није вредно таквог
      и толиког ризика.
      Биће бољих дана , здравље само да очувате.
      Остајте здраво и чувајте се.

  4. Otac dovodi dete cele nedelje u vrtić, dete priča da tata ima temperaturu, osoblje vrtića pita majku kad dolazi po deteta se dešava, komentar je mala izmišlja sve je uredu. U petak majka dovodi dete i odvodi iz vrtića u 13. 30 sa napomenom da je muž pozitivan, sada osoblje i deca iz vrtića da plaču. Iz uprave lepe papire sa upozorenjima koja realno roditelji ne poštuju i svadjaju sestrama zbog vraćanja dece koja su sumnjiva po protokolu,.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here