Tanjug
Predrag Kon

Dr Predrag Kon izjavio je da je naredna sedmica najbitnija jer se tada očekuje najveće ubrzanje širenja koronavirusa, dok će u petoj nedelji dostići vrhunac.

On je rekao da smo zahvaljujući merama uspeli da za 6, 7 dana da usporimo virus i njegovo očekivano ubrzanje.

Kon je na veb konferenciji “Tu smo” istakao je da je potrebna gvozdena disciplina i da smo do sada mogli da pratimo situaciju, odnosno tačno da znamo ko se od koga zarazio.

Istakao je da se naredne dve nedelje može očekivati povećanje broja obolelih, ali i smrtnih slucajeva.

– Nažalost situacija je očekivana i takva kakva jeste. Pretnja i dalje postoji. Jako je važno da posebno u naredne dve nedelje imamo gvozdenu disciplinu – rekao je Kon.

Govoreći o zbrinjavanju na Sajmu on je objasnio da će na sajam ihci samo oni koji već imaju dijagnozu ili su ranije ležali negde pa su u završnoj fazi infekcije i imaju lakše simtome.

Upitan kada će Sajam biti spreman i da li su već prebaceni prvi pacijenti, on je rekao da je sve spremno i da nema informaciju da su pacijenti počeli da tamo odlaze.

Naveo je da je izuzetno važno da hronični bolesnici uzimaju terapiju i poštuju savete i ne izlažu se rizicima.

U toku je prva veb konferencija pod nazivom “Tu smo”, koju organizuje Forum pacijenata Srbije, a na kojoj medicinski stručnjaci govore o korona virusu i o njegovom uticaju na druge bolesti.

3 COMMENTS

  1. Pa to sam i sam znao. Logicki je ako se bude masovno testiralo stanovnistvo da ce biti velikog uvecanja obolelih.

  2. Izgleda da je ovaj virus puno ozbiljniji nego sto se u pocetku mislilo. Sve ove mere sirom planete su kupovina vremena. Ili da pustis virus da nesmetano hara da bi se stvorio kolektivni imunitet po ceni kolapsa drzave, ili da kupis vreme ovim izloacijama dok se ne napravi vakcina. Mislim da trece nema.

  3. Vise je nas Nole dao para da spase zivote svog naroda, nego ove bitange zto su reketirali sopstvenu drzavu zarad izbora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here