Tanjug
Predrag Kon

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da je od početka govorio da je glavni neprijatelj virus i da treba da se izbegavaju situacije kao što je slučaj s naslovom za njegov intervju za Nova.rs.

– Ono što treba reći jeste da je taj intervju bio izvanredan, ja sam bio vrlo zadovoljan njime, ali onda se desilo da je izašao taj naslov – rekao je doktor Kon gostujći u jutarnjem programu TV Prva.

On je istakao da je pitanje zašto je povećan broj umrlih lekara jedno zaista ozbiljno pitanje i zahteva ozbiljan odgovor.

– Nisam taj koji treba da demantuje nešto, već da kaže da je taj naslov zlonameran – rekao je Kon, prenosi b92.net.

On je dodao da, ako je neko pogrešno razumeo njegove reči, pa stavio taj naslov, to nije njegova odgovornost. Ističe da nakon ekstremnih reakcija, ipak mora da reaguje.

– Ja se dovodim u sukob s kolegama. Rekao sam da ne treba gledati jednostrano i stvarno sve to treba ispitati. Postavlja se pitanje da li ja treba da ćutim ili treba da govorim. Ono što ja smatram skandaloznim jeste taj naslov. Reakcije koje su usledile na to su takve da ja mogu da budem očajan, ali su one nastale iz falsifikata, jer ja to nisam rekao – dodao je Kon.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here