Tanjug
Predrag Kon

Od početka epidemije, više puta je dolazilo do nesuglasica dvojice epidemiologa – doktora Predraga Kona, člana Kriznog štaba i epidemiologa Zorana Radovanovića.

Nova rasprava pokrenuta je zbog Radovanovićevih tvrdnji da je broj obolelih od koronavirusa sa kojim se izlazi u javnost višestruko umanjivan, te tražio od Kriznog štaba da se izvini zbog toga.

Kon je odgovorio Radovanoviću na društvenoj mreži Fejsbuk ističući da nema ni govora da je učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka u toku ove pandemije.

Profesore Radovanoviću, nema ni govora da sam učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka u…

Gepostet von Predrag Kon am Donnerstag, 30. Juli 2020

Kazao je i da sve vreme radi na tome da se do kraja raščiste greške, posebno u oblasti informatičke podrške, sa kojom su, na ovaj način, radili prvi put.

– Jedinu odgovornost koju prihvatam je što sam bio na planiranom odmoru od 10. do 19. juna. Po povratku 20. juna sam napisao pismo upozorenja Vladi Srbije. Teškoće u radu sa bazom Covid-19, po izjavi mojih saradnika počinju sredinom juna, pre toga ih nije bilo – naveo je Kon.

Napisao je i da eksperti Svetske zdravstvene organizacije koje Radovanović predlaže da se pozovu su po mišljenju Kona uvek dobro došli.

– Uostalom sve ‘škole’ i kurseve SZO u vezi sa pripremama za pandemijske situacije sam prošao. Na mnogima sam vrlo aktivno učestvovao i davao doprinos svojim prezentacijama – naveo je Kon.

– Ostajem na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje u skladu sa Hipokratovom zakletvom i svojom profesionalnom obavezom – poručio je Kon.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime