Tanjug
Predrag Kon

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, izjavio je danas da je situacija u vezi sa koronavirusom kritična, “čak na nekim mestima katastrofalna” zbog smeštaja pacijenata i smatra da se “svakako zakasnilo sa merama”.

Kon je rekao da je još od 6. novembra medicinski deo Kriznog štaba predlagao restriktivnije mere, ali da sa druge strane postoji ozbiljna argumentacija, u vezi sa ekonomskim aspektom mera.

– Katastrofalno znači da vi praktično nemate u ovoj situaciji gde da smestite ljude… Katastrofalno je i što se neprekidno povećava kako broj umrlih, tako i registrovanih obolelih – rekao je Kon za N1.

Naveo je da se Beograd “malo izdvaja” i da je rano je još govoriti o sigurnom zaravnjenju, ali da je “do nekog zaravnjenja došlo”.

Na pitanje kada će se videti posledice toga što se nisu poštovale epidemiološke mere tokom sahrane patrijarha, Kon je rekao “otprilike za oko sedam dana”.

Na pitanje da li se zakasnilo sa merama, rekao je da tvrdi da se “svakako zakasnilo”.

– Jasno je da se situacija ipak nije razumela dovoljno. Od jula meseca je počela priča o kontrolisanju donetih mera. Prvo je bilo da će da se sprovodi, pa je rečeno da je nesprovodivo, pa je morao da se menja zakon… – rekao je Kon.

1 KOMENTAR

  1. Najbolje celo stanovnisto zakljucati baciti kjuc u Bunar i samo jos jedan Kanal na TV gde Kon siri Paniku. Podseca me na Film od Kusturice. U Podrumu rade I zive a preko razglasa se I dalje vodi rat protiv nacista I ako je Rat vec godinama prosao. Ne daj Boze prave opasne bolesti Ebola…. pa sa ovom Elitom I panicarima bez Plana Bi nacisto odlepili.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime