Tanjug
Predrag Kon

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da je teško verovati da ćemo u skorije vreme izaći na kraj sa epidemijom koronavirusa.

– Teško je da možemo ugasiti epidemiju tako brzo. Bez vakcine ona bi trajala nekoliko godina. Videćemo kako će se virus ponašati. Sve je manja mogućnost da če virus nestati, ostaje ovde – zaključio je Kon.

Poručio je da Beograd u ovom trenutku nije žarište.

– Beograd nije žarište u ovom trenutku, jer nema toliko obolelih u odnosu na broj stanovnika, ali je potencijalna mogućnost brzog širenja i dalje velika – smatra Kon.

Smatra da su maske dale razultat, ali da smanjenje broja zaraženih ide sporije nego kada su na snazi bile restriktivne mere.

– Treba da težimo da spustimo na nulu broj zaraženih, ali to je teško. Maske su dale rezultat. Činjenica je da to ide dosta sporije nego što je bio slučaj kada su na snazi bile restriktivne mere, ali vidi se smanjenje. Međutim, virus je još uvek prisutan – izjavio je Kon.

Još jednom je istakao važnost smanjenja broja zaraženih.

– Moramo da se spustimo na dvocifreni broj, pa čak i jednocifreni. Međutim, dokle god je virus u cirkulaciji nesigurna je situacija – naveo je.

1 KOMENTAR

  1. A da ti pitaš o tome nekog, ko je bio uspešan bez ovakvih gluposti, kao što su Šveđani, na primer? Oni su to odavno rekli,jer virusi ne nestaju, samo menjaju osobine!A što se vakcina tićeA da ti pitaš o tome nekog, ko je bio uspešan bez ovakvih gluposti, kao što su Šveđani, na primer? Oni su to odavno rekli,jer virusi ne nestaju, samo menjaju osobine!A što se vakcina tiće,vi uvek zakasnite koju godinu,jer taman da ga vi prokužite, on mutira, i tako u krug!

  2. Šta ovaj čovek priča, za naše pare, to pas s’ maslom pojeo ne bi. U vreme kuge su lekari smatrali da se „pandemija“ prenosi vazduhom, da treba da se nose maske (krpom pokrivaju usta) i peru ruke. Više stotina godina i milijardi „novaca“ kasnije, savremena medicina poručuje u situaciji nove „pandemije“ da se bolest prenosi vazduhom, da treba da se nose maske i da se peru ruke!!! Koji je to kredibilitet koji ima kolega Kon, da uopšte može da se obrati javnosti? Pa oni posle toliko vremena nisu naučili ništa u odnosu na kolege iz vremena kuge. To da se protiv „pandemije“ bori zatvaranjem u kuće, zna i baba Trca iz sela Donje Brijanje, opština Bojnik, a da nije „doktor“. Za to nam ne treba „doktor“ Kon. Bolje bi bilo da medicinska struka izađe sa čestitim stavom o čemu se ovde radi, jer ako je ovo respiratorni virus, onda je to prvi respiratorni virus u istoriji respiratornih virusa koji se ovako ponaša.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime