R. Rajić Ristić

Udruženje “Vidovdan” sa tugom najavljuje koncert posvećen Ivanu Dragičeviću, gitaristi bendova “Ethereal Lus” i “Vidovdan”, koji će se održati u subotu, 21. januara od 20 časova u prostorijama Centra Tecchio, u ulici Viale San Lazzaro 112 u Vićenci.

“Pozivamo sve naše sugrađane da dođu kako bismo odali počast mladom umetniku jer samo sećanja žive i posle smrti! Dužni smo da čuvamo uspomene i pominjemo drage prijatelje jer je to jedini put ka besmrtnosti”, uputio je poziv Vladiša Buzejić, predsednik udruženja “Vidovdan”.

Ivan Dragičević, rodom iz Aleksinca, živeo je 4 godine u Vićenci, gradu u kom je bio poznat, priznat i poštovan član italijanskog benda Ethereal Lus, a istovremeno je svirao i u srpskom bendu udruženja “Vidovdan” iz Vićence. Tragično je nastradao u septembru prošle godine. Ostavio je za sobom veliki bol i tugu.

Udruženje “Vidovdan” želi da se ovim koncertom oduži Ivanu za njegov doprinos koji je bio i ostao ogroman na plasiranju kulture van granica Matice.

– Živeo je malo, 39 godina, a za sobom je ostavio neizbrisiv trag i veliki doprinos dijaspori, koje je ličnim primerom i dokazao. Neka mu je večna slava i hvala! Dok bude sećanja – biće živ – rekao je Dejan Mitić, vokal i vođa benda “Vidovdan”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here