Promo

Violinista svetskog renomea Sreten Krstić će posle dužeg vremena 31. oktobra od 20 časova održati solistički koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Krstić će nastupiti uz klavirsku pratnju Nataše Đorđević Isić, a na programu su dela Leklera, Mendelsona, Šuberta i Griga.

Sreten Krstić (1953) je nakon školovanja i prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima mladih violinista 1980. godine otišao u Minhen gde su mu se, kako je rekao, otvorila vrata međunarodne muzičke scene. Postaje koncertmajstor Minhenske filharmonije i na tom mestu ostaje skoro 40 godina, do penzionisanja 2019. godine.

Tokom karijere je nastupao sa najvećim dirigentima poput Serđua Čelibidakea, Zubina Mehte, Džejmsa Livajna, Vaclava Nojmana, a odlazak u penziju, bar kad je reč o Minhenskoj filharmoniji, omogućio mu je da više vremena posveti kamernoj muzici koja je, kako kaže, njegov život.

Krstić je umetnički vođa Zagrebačkih solista, Kraljevskih gudača Sv. Đorđa i Filharmonijskih solista, kao i osnivač Seksteta Minhenske filharmonije i član “Gelius” trija koji je u februaru 2018. nastupio na velikoj sceni Kolarca.

Koncert našeg vrhunskog violiniste održava se u okviru ciklusa koncerata Kolarac tvoj svet muzike čiji je generalni sponzor Telekom Srbija. Ulaznice, po ceni od 1.000 dinara, u prodaji su na biletarnici Kolarca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here