Vesti
Detalj s koncerta Saše Matića u Sidneju

Dugo su Sidnej i Australija čekali na jedan veliki koncert estradnog umetnika iz otadžbine, kao što je bio subotnji nastup Saše Matića u Bonirigu.

Naime, od koncerta Darka Filipovića, marta 2020. u Bonirigu, naša zajednica je u poslednje dve i po godine bila uskraćena za gostovanja domaćih pevača.

Ali, vredelo je čekati na jedan ovakav koncert! I koliko god da se čekalo na gostovanje Saše Matića, izgleda da će njegov nastup ostati još duže u sećanju posetiocima Boniriga.

Sala koja prima oko 1.000 mesta bila je unapred rasprodata, tako da mnogi koji su želeli da prisustvuju dugoočekivanom koncertu nisu bili u prilici.

Reke naroda su još od ranih večernjih časova ispunile parking i ulaz ispred Srpskog centra u Bonirigu. Pohrlili su naši ljudi iz Sidneja da prisustvuju koncertu godine.

Naravno, bilo je i onih iz susednih mesta. U razgovoru sa Nikolom Rusićem saznali smo da je sa društvom došao s iznajmljenim autobusom iz Vulongonga.

Nikola Rusić s društvom iz Vulongonga

Tako se distanca od ovog gradića do Boniriga, od nekih 90 kilometara, pretvorila u malu “ekskurziju“ za Rusića i njegovu družinu.

Posle uvodnog “Dobro veče, dragi prijatelji“, usledio je pravi muzički spektakl Saše Matića.

U svom dvo i po časovnom nastupu srpski umetnik je oduševio vanvremenskim hitovima kao što su: “Ko te ljubi ovih dana“, “Neke ptice nikad ne polete“, “Kad ljubav zakasni“, “Nađi novu ljubav“, “Ruzmarin“, “Nije ovo moja noć“, “Maskara“…

Naravno, našao se tu i blok pesama hitova Sašinih kolega, tako da se druženje pretvorilo u pravu muzičku ekstravaganciju u Bonirigu.

Goran Pantić i Dražen Čolić sa društvom

Posebne mere

Hiljadu duša u Bonirigu bila je prelepa slika, ali je koncert ovakvog obima zahtevao i ogromne organizacione pripreme.

Tako je menadžment kluba obezbedio dodatne “portabl“ barove u samoj sali, dodatno obezbeđenje, kao i veliki broj osoblja.

Sve je rezultiralo besprekornim koncertom, koji će se dugo prepričavati u sidnejskoj zajednici.

Melburn u petak, Pert u subotu

Saša Matić je sa svojim bendom i gošćom Dunjom Vujadinović u nedelju održao koncert u Brizbejnu, u Srpskom centru u Vilavongu.

Nakon koncerata u Adelajdu, Sidneju i Brizbejnu uslediće kratka pauza.

Saša Matić je rešio da turneju po Australiji završi koncertima u Melburnu u petak, 25. novembra (Trak Lounge Bar Toorak) i dan kasnije u Pertu, u Srpskom centru u Madingtonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here