Lična arhiva
Nađa Komlenić

I ove godine je grupa talentovanih mladih muzičara, polaznika međunarodne akademije kamerne muzike Colluvio, iz austrijskog Južnog Tirola sa imanja Gut Horneg krenula na turneju svirajući koncerte i izvodeći dela poznatih majstora kamerne muzike.

Ovogodišnji koncertni program čine dela Feliksa Mendelsona, Ludviga van Betovena i Gabrijela Forea. Među 11 muzičkih talenata iz Nemačke, Turske, Norveške, Ukrajine, Španije, Hrvatske, Kanade i Južne Koreje je i Nađa Komlenić iz Srbije koja svira violu i polaznik je Škole za muzičke talente u Ćupriji. Tokom seminara mladi muzičari su se družili, vežbali i usavršavali pripremajući se za turneju od 4. do 15. avgusta, tokom koje će na koncertima pokazati svoje muzičko znanje i veštinu u Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji.

Prvi nastup muzičkih talenata bio je 4. avgusta na imanju Gut Horneg, a posle Slovenije i Bavarske, slede koncerti 11. avgusta u Beču, 12. i 13. avgusta u Vespremu i Budimpešti. Turneja se završava 15. avgusta koncertom u Beogradu u Galeriji SANU.

PEDAGOZI: Majnhard Holer, Olivera Milić Hiršer, Jurij Kot

Colluvio Chamber Music Academdž je umetnički program namenjen mladim muzičkim talentima iz Evrope i sveta koji traje već 22 godine. Iza ovog uglednog programa stoje umetnici i poznati muzički pedagozi iz Srbije, Ukrajine i Austrije. Jurij Kot iz Ukrajine, pijanista i profesor klavira Fakulteta muzičke umetnosti u Kijevu, Olivera Milić Hiršer iz Srbije, violinistkinja i profesorka violine u Školi za muzičke talente u Ćupriji. Iz Austrije su Majnhard Holer, violončelista i profesor violončela u Minhenu, i Klaus Kristijan Šuster, pijanista i osnivač Trija Altenberg iz Beča.

Sjajne karijere

Polaznici akademije Colluvio su izuzetno talentovani mladi muzičari klasične muzike, o čemu svedoči i činjenica da su neki od njih studenti Kraljevske akademije i Kraljevskog koledža u Londonu, Muzičkog konzervatorija u Parizu, Konzervatorijuma “Čajkovski” u Moskvi, visokih muzičkih škola u Berlinu, Varšavi, Rimu, Budimpešti i Beogradu, kao i muzičkih akademija u Beču, Gracu i Salcburgu. Posle studija i muzičkih usavršavanja ovi talentovani mladi ljudi uspešno nastavljaju umetničke karijere kao solisti i članovi najkvalitetnijih orkestara klasične muzike.

Jedan od ranijih koncerata

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here