PKS
GROW UP

Najveća regionalna agrobiznis Konferencija „GROW UP – snaga zemlje“ okupiće na jednom mestu najrelevantnije eksperte, institucije, funkcionere iz zemlje i regiona, vlasnike gazdinstava, stejkholdere, stručnu javnost u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Jedinstvena debata koju organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije, biće organizovana 31. maja i 1. juna 2023. godine na Kopaoniku.

Prisutnima će se obratiti domaći i strani eminentni naučnici i profesori, najviši zvaničnici Vlade Srbije, ministri iz regiona među kojima su iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije, predstavnici međunarodnih institucija, EU, javnih preduzeća, kao i poslovna javnost.

Više od 30 stručnjaka iz zemlje i regiona govoriće tokom dva dana na pet panela, a više od 400 prisutnih imaće priliku da čuje i poruke eksperata iz sveta.

Na konferenciji Grow Up – snaga zemlje biće otvorena najznačajnija pitanja, ali i ponuđeni odgovori i rešenja. Gde je Srbija u poređenju sa regionom i svetom, koliko je digitalizacija poljoprivrede potreba, a koliko šansa, koja je uloga IPARD fondova i koje su mogućnosti i raspoloživi izvori finansiranja poljoprivrede, kao i koliki je značaj lanaca snabdevanja i regionalne povezanosti za

ekonomiju, saznaćemo iz izlaganja brojnih stručnjaka i učesnika iz Srbije, regiona i Evrope.

Posebna tema biće uticaj klimatskih promena, odnosno stanje koje je već neko vreme značajno globalno pitanje.

Pet panela “GROW UP”:

● Digitalizacija poljoprivrede, potreba i šansa

● Uloga IPARD fondova i finansiranje poljoprivrede

● Lanci snabdevanja i izvozna šansa

● Regionalna povezanost kao mogućnost razvoja

● Uticaj klimatskih promena

Ovim projektom ističe se značaj poljoprivrede kao najvažnije privredne grane i stuba privrednog razvoja Srbije u godini kada je država izdvojila rekordnu sumu za razvoj ove oblasti.

Svi zainteresovani da prisustvuju Konferenciji mogu da se prijave OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here