youtube.com/Miloš Serbia

Predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca izjavio je da postoji rizik da se posle napada Srbije u Banjskoj sukob proširi i izbije novi rat na Balkanu, prenosi Dojče vele na albanskom.

– Oružani sukob u selu Banjska 24. septembra je teroristički napad i akt agresije Srbije na Republiku Kosovo. Opasnost je uvek tu, ali morate razumeti zašto. Ne zato što se mi branimo, već zato što Srbija napada – rekao je Konjufca u intervjuu za taj medij.

Dodao je i da bi nakon Banjske Srbija svakako trebalo da bude sankcionisana.

– Srbiju treba staviti u karantin. Bez toga, iz Beograda će uvek ići snage koje žele destabilizaciju prema Kosovu, prema BiH pa i prema Crnoj Gori. Te tri zemlje su cilj Srbije. Vojsku Srbije, obaveštajne službe Srbije, MUP Srbije moraju da prate zemlje EU, jer te institucije izlaze u druge zemlje i ubijaju ljude, kao što se nama desilo sa napadom 24. septembra – rekao je Konjufca.

Konjufca je ocenio i da je to trenutno potpuno nepotrebno da EU poziva na nastavak dijaloga ukoliko će da “zovu Vučića i Kurtija u Brisel da se slikaju”.

On je dodao da Kosovo sada razmišlja samo o jednoj temi kada je sever u pitanju.

– Da se višestruko pojačaju policijske i bezbednosne institucije u tom delu Kosova, da izbegnemo budući napad koji dolazi iz Srbije. To je ono o čemu trenutno razmišljamo, a jednom će doći vreme za politički dijalog – zaključio je Konjufca.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here