PKS

Konkretne poslovne prilike da prošire biznis na tržištu Emirata, od 16. do 22. januara, imaće preduzetnice iz Srbije, koje u sastavu privredne delegacije učestvuju na 6. tematskoj nedelji “Globalni ciljevi” na svetskoj izložbi Ekspo2020Dubai.

„Prvi veliki korak načinjen je u oktobru prošle godine kada je u Biznis habu Srbije u Dubaiju potpisano nekoliko značajnih memoranduma o saradnji sa predstavnicima Saveta poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saveta poslovnih žena Adžmana i Privredne komore emirata Um al Kuvain“, kaže Branislava SImanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije. Prema njenim rečima, postavljen je okvir za saradnju, koji će našim preduzetnicama omogućiti da se brže i lakše umreže sa poslovnim ženama Emirata.

U delegaciji iz Srbije, koja na 6. tematskoj nedelji na svetskoj izložbi, broji više od 110 privrednika, veliki je broj preduzetnica iz najrazličitijih delatnosti, kako iz sektora proizvodnje, tako i iz sektora usluga. Planirani su B2B sastanci, kao i veliki broj drugih aktivnosti, a nadamo se da ćemo, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju koja se svakodnevno menja, uspeti da ostvarimo sve planirano, kaže Simanić, poručivši da je Privredna komora Srbije na raspolaganju za svu neophodnu stručnu podršku.

Preduzetnice koje će u Dubaiju učestvovati i na Nedelji preduzetništva, očekuju nove kontakte sa privrednicima i investitorima, proširenje posla na nova tržišta i drugo. Vinarija “Pusula” u pocersko-valjevskom rejonu, proizvođač visokokvalitetnih, samotok vina, ima šta da ponudi UAE tržištu, a svoju nišu vidimo u specijalizovanim vinotekama, ugostiteljskim objektima i hotelskim lancima, kaže vlasnica vinarije Dijana Milić. Kapacitet proizvodnje na godišnjem nivou je od 150.000 do 200.000 litara, iz sopstvenih izvora, a na prvom mestu nam je kvalitet. Uz podršku Privredne komore Srbije pokušavamo da nađemo partnere na tržištu Emirata, ali cilj odlaska na Svetsku izložbu jeste da, za početak, bolje upoznamo tržište i uspostavimo kontakte, rekla je Dijana Milić.

Jasna Dragojević, vlasnica brenda „Mimoland“ odlazak na svetsku izložbu smatra velikom prilikom da preduzetnice pokažu ideje, predstave svoje poslove. „Konkretno, imam start ap koji razvijam i ova prilika za prezentaciju na ovako prestižnoj izložbi, veoma mnogo znači“, navodi Jasna Dragojević. „Upoznati konkurenciju, odmeriti sopstvenu snagu i poziciju, ili pronaći svoje mesto na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, za nas jesu prave prilike. Najveća očekivanja vezujemo za B2B sastanke i očekujemo ostvarenje konkretne saradnje“, istakla je Dragojević.

Pod sloganom ”Povezivanje umova, stvaranje budućnosti”, Svetska izložba Ekspo 2020 Dubai počela je 1. oktobra 2021. i traje do 31. marta 2022.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here