Konkurs za Bijenale u Veneciji

0

 

Konkurs traje od 1. marta do 1. aprila, a izložba u paviljonu Republike Srbije u Veneciji biće održana od 26. avgusta do 21. novembra ove godine, saopštilo je Ministarstvo kulture.

 

Tema Bijenala je "Ljudi se pronalaze u arhitekturi", na predlog umetničke direktorke Kezio Sežime.

 

Cilj izložbe nije izlaganje objekata već fizičko i konceptualno osmišljavanje prostora kao mesta susreta i razmene ideja u kome arhitektura služi kao oruđe komunikacije.

 

Arhitekturu ne bi trebalo prikazati kao rezultat već kao dinamičan i konstruktivan proces u kome ona izražava nove načine života i stvara različite vrednosti i pristupe pokušavajući da odgovori na pitanje kuda ide naše društvo.

 

Projekat treba da sadrži predlog koncepta postavke izložbe kao odgovora na globalna pitanja postavljena kroz temu Bijenala, uzimajući u obzir širi kontekst arhitekture u Srbiji i njenu vezu sa svetom, navodi se u saopštenju.

 

Učesnici konkursa trebalo bi da svoje radove, u zapečaćenom omotu sa naznakom "za Konkrs-predstavljanje RS na 12. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji 2010", dostave na adresu Društva arhitekata Beograda.

 

Programski savet Bijenala 2010. godine čine predsednik Saveza arhitekata Srbije i Komesar nastupa RS na Bijenalu arhitekture Jovan Mitrović, dopisni član SANU Branislav Mitrović, slikar-grafičar Branko Pavić i arhitekte Goran Vojvodić, Dejan Miljković i Lazar Kuzmanov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here